Jätta abielu määratlus muutmata

Mõttekoda PESA, Martin Ehala,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Riigikogus
  4. Järelkaja
20795 allkirja kogutud

Riigikokku saatmiseks allkirjad koos! Allkirjastamise tähtaeg: .

🚫 Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta 🚫

20795 allkirja kogutud

Allkirjade kogumine on lõppenud. Järgmise sammuna saadavad algatuse loojad pöördumise koos kogutud allkirjadega Riigikogule. Kuna algatuse vastuvõtmine ja menetlemine võib kesta mõnda aega, soovitame tellida meiliteavituse selle algatuse järgmiste etappide kohta, klikkides nupul "Telli teavitus".

Eesti keeles (allkirjastamisel)Vene keeles (tõlge)Inglise keeles (tõlge)

Открытое письмо в Рийгикогу (Парламент Эстонской Республики)

Новая правительственная коалиция объявила о намерении легализовать однополые браки со всеми вытекающими из этого юридическими последствиями, такими как право на усыновление и наличие двух однополых родителей.

В настоящее время в Эстонии существует сильная оппозиция такому шагу. Такой важный вопрос, затрагивающий самые основы культуры, не может быть решен узким парламентским большинством. Для этого необходимо широкое понимание в народе и поддержка изменений подавляющим большинством населения.

В настоящее время такого большинства нет, и правящая партия не просила мандата на эти изменения. Легализация однополых браков стала бы духовной грубой силой, направленной против значительной, если не большинства, части населения. Это, в свою очередь, означало бы углубление и без того опасного раскола в обществе, посеяло бы недоверие и горечь. Это только порадует врагов Эстонии как внутри страны, так и за ее пределами.

Безответственно ослаблять эстонское общество и сеять недоверие к правительству и Рийгикогу именно сейчас, в очень напряженной и опасной геополитической ситуации.

В свете вышесказанного мы просим Рийгикогу не вносить изменения в определение института брака.

15 мая 2023 года

Menetlusinfo

Kommentaarid

  1. kuningannad ja draama

    Kes nüüd draamakuningannad on? Kas samasoolised või antud algatuse algatajad ja allakirjutajad? Hirmus maailmalõpp tuleb kui abieluseadust muudetakse. See, et teie ainult oma mätta otsast maailma vaatate ja seda umbusku ja kibestunud meeleolu külvate, ei tähenda, et enamus seda teeks. Tore, et te taas nn "eesti vaenlaste" kaardi välja käite. Kaua te jaksate seda liputada? Kes need vaenlased teil on? Tulnukad? Hääled peas? Inimsööja seened? Päris haige algatus draamakuningannadelt.

    1. https://arvamus.postimees.ee/7772256/heido-trofimov-vordsuse-asemel-kaotatakse-abielu See peaks nüüd piisav selgitus olema neile, kelle "avar silmaring uudsusele ei võimalda aduda kaasnevaid ohte ja kelle mõttemaailm on häälestatud ainult segasummalaadsele tohuvapohule"! Kui aga vajate elukogemust ja oma nahal tunda saamist, siis võib iga kell reisida Eestist välja ja ammutada kogemusi maailmas reisides. Eestisse ei pea sisse tassima probleeme! Ei saa näitena mainimata jätta covidit, sest needsamad nüüd juba nimetatuna "draamakuningannadeks" tollel ajal olid needsamad "lamemaalased,putini käsilased jne" heal lapsel palju nimesid, on osutunud tänase seisuga oma arusaamadelt, mõttelaadilt, suhtumiselt, kahtlemiselt, õigeteks ning "eksperimentaalvaktsiini sundijad, kisajad,propageerijad" valedeks oma arusaamalt. Tänaseks on see tõestatud on alanud ka kohtuprotsessid nende üle. Ehk jõuab ära oodata kohtuprotsesse Eestisse või siis Eesti nn "mainekate" vastutusele võttu mujal, kus protsessid käivad? Ei ole aga siiani kuulnud mõnitajate, sundijate, laimajate, "mainekate" jpt, suust vabandusi, vaikus? Nüüd siis taas mõnitajad, laimajad, "mainekad" uuel ringil siltide ja hellitusnimede kleepimisega, endal aga puudub igasugune tõepõhi asja sisuga süvitsi tutvumisel. Vastus, mis järgneb teatud aja möödudes on jälle sama "mõistust ja selgroogu omavatel" osutub õigus olema"! Miks ei õpita ajaloost, miks ei uurita eelnevalt riikidest, kus selline looduse vastane tegevus on saanud normaalsuseks, miks ei uurita mis probleemid see endaga kaasa on toonud riikidele? Seksuaalvähemusi peale omasooliste on teisigi, miks neid siis omasoolised ei väärtusta? Miks neist omasoolised üle astuvad ja ainult enda peale mõtlevad? Miks omasoolised jäljendavad pereelus isa ja ema rolli, miks nad ei ole välja mõelnud oma peremudelit? Miks omasoolistel on samad pereprobleemid kui heterotel? Miks omasoolised vahetavad partnereid tihemini kui heterod? Miks loodus ei ole andnud omasoolistele omavahelist sigimisvõimet kui see nii normaalne on? Miks sünniga kaasa tulnud dna jääb muutmatuks, ükskõik kui palju kordi arstid vahele segavad või soovijatel ümberlõikusi teevad? Miks jääb omasooliste luustik, üldine kehaehitus, raamistik, ikka samaks, peale igasuguste hormoonsüstide,tablettide, jm tarvitamist, jne? Sama on ka ümberlõikuste puhul, kehaehitus,raamistik jääb muutumatuks! Miks mehed ei sünnita, miks vajatakse vastassugu, nii ka lesbide puhul,vajatakse vastassugu? Ehk on vaja haridust täiendada või loenguid võtta õppinud spetsialistidelt, kui muidu on raske mõista "miks on nii, aga mitte teisiti"? Ei maksa mõnitada ja sõimata kui enda teadmised ei küündi probleemi sisuni! Teemast puudulik teadmine ilmneb edukalt kommentaari sisust!

    2. Eesti ühiskonnas ei ole abieluvôrdsusel kohta, see on selgemast selgem ja need, kes püûavad sellele kohta tekitada, on pisike vähemus. Kui keegi tahab kinnitada vastupidist, siis selleks ei piisa mingitest oletuslikest küsitlustest ja nn. arvamusliidrite arvamus avaldustest, vaid tuleb korraldada abielureferndum.Viha ja vahu ülesse klopsimisest antud selgelt poliitilises küsimuses eesti ühiskonnas pole kasu kellegile ja vaenlast otsima selle probleemi lahendamiseks pole vaja, sest siililegi on selge, et abieluvôrdsusel eestis kohta pole.

    3. Tegemist on ideoloogiliste lahingute osaga, millel puudub absoluutselt igasugune seos abielu kui institutsiooni aga ka lihtsalt võrdsusega. Antud juhul on üks õnnetu inimgrupp rakendatud tuimalt poliitilise omakasu "vankri" ette. Seda on tunnistanud ka osa koalitsiooni liikmeid, kui nad viitavad täitmist vajavale koalitsioonileppele, mille abil kindlustatakse oma kätte rabatud võimu. Mis on antud seaduse kaugem eesdmärk või mida see endaga kaasa toob, on omaette teema.

    4. Loe ja mõtle: https://www.paullepp.ee/postitus/tode-on-valus-kuulata-ebanormaalset-motlemist-ei-saa-seadustada/

  2. Ei seo vaid lõhestab ühiskonda

    Samasooliste abielud lõhestavad ühiskonna " nende ja meie" omaks. Seda ei tohi sellise väikeriigi tingimustes lubada!

    1. Säilitame mõistuse

      Eestis on alati aktsepteeritud erinevaid kooseluvorme. Abielu toob lapsed ja arvestada tuleb just nendega. Meie kohus on kaitsta just neid ja mitte tekitada neile psüühilisi katsumusi. Need mudilased, kes on praegu kasvamas samasooliste peredes

      1. Säilitame mõistuse

        Eestis on alati aktsepteeritud erinevaid kooseluvorme. Abielu toob lapsed ja arvestada tuleb just nendega. Meie kohus on kaitsta just neid ja mitte tekitada neile psüühilisi katsumusi. Need mudilased, kes on praegu kasvamas samasooliste peredes

        1. Säilitagem terve mõistus, ärge lõhestage juba niigi lõhenenud ühiskonda.

          Samasooliste kooselu on aktsepteeritav, Kuigi minule mõistmatu. Loodus on meid loonud nii et järglasi saavad omavahel ikkagi ainult mees ja naine. Kuigi meditsiin on siinkohal pakkunud lisa võimalusi neile, kes loomulikul teel lapsi ei saa või ei ole selleks sobivat partnerit leidnud. Aga ikkagi, ka sellel juhul, on tegemist erineva soo spermatosoididega. Ärme lõhume mõistet "abielu", kui ainsat järglasi tootvat kooselu vormi. Nagu see on ära toodud ka põhiseaduses. Samasoolised paarid saavad ju kooseluseaduse raames kõik neile vajalikud õigused. Võtkem vastu siis õigusaktid, mis samasooliste kooselu seadustaks ning juriidilised probleemid lahendaks. Kuigi minu hinnangul on samasooliste puhul tegemist hälbega. Aga seda juhtub looduses ka teiste liikidega.

          1. Toetan avaldust

            Toetan avaldust esitatud kujul ja olen valmis sellele alla kirjutama. Kuigi ma aktsepteerin samasooliste paaride (ja miks mitte ka suuremate koosluste) õigust registreerida end leibkonnana ja saada sellest tulenevaid õigusi, on samasoolised oma õiguste kaitsel asunud rünnakule ja ahistavad traditsioonilisi pereväärtusi. Nad on kaaperdanud vikerkaare ning mitmed muud mõisted. Lapse vanemateks ei ole enam ema ja isa, vaid vanem1 ja vanem2. Samasooliste suhte kreekakeelne alge 'homos' on muutunud ladinapäraseks homoks, et tõsta esile selle suhte inimlikku tähendust. Ka kooseluseadus on tegelikult copypaste perekonnaseadusest, muutes mõiste kooselu kui registreerimata abielu senist tähendust. Seejuures on kaitseta jäänud näiteks poolõdede samasooline suhe. Ma olen avaldanud valmisolekut seda seadust muuta ja valmistada ette registreeritud leibkonna eelnõu, ent see ei ole sobinud isegi EKRE-le, kes näeb lõhe olemasolus suuremat võimalust oma toetajate mobiliseerimiseks. Jah, maailm on ammu üle rahvastatud. Võibolla on tõesti vajadus keelustada üleüldiselt mehe ja naise suhe ning lubada vaid samasooliste suhe. Aga ka sel juhul peaks see toimuma lapsendamisõiguseta. Ammugi ei ole see Eesti parlamendi teema, kuivõrd selline keeld peaks siis olema vormistatud kõikides riikides.

            1. abielu mõiste

              Eestikeelne sõnaühend "abielu" tähendab vaid ühte asja - naise ja mehe vahelist kiriklikult või ilmalikult registreeritud suhtevormi. Samuti eestikeelne sõnaühend "ottomootor" tähendab vaid ühte asja - väntmehhanismiga sädesüütega sisepõlemismootorit. Kui samasoolised soovivad oma koosolemise registreerida, siis tekkivat suhtevormi ei saa väljendada sõnaühendiga "abielu", kuna see lihtsalt pole seda. Samuti ei saa nimetada ottomootorit diiselmootoriks.

              1. kutsun üles toetama seda ettepanekut

                Võrdsustada keeleliselt, tähenduselt evolutsiooni poolt miljonite aastate meheks ja naiseks olemist samasooliste kooselu abieluga, on nonsenss. Selline abieluvõrdsuse nõue, mis on tõepoolest viimaste aastakümnete, vabaduse sildi all, seksuaalvähemuste loodud sotsiaalne konstruktsioon, seab kahtluse alla abielu olemuse kui sellise üldse, selle vajalikkuse ühiskonnas. Kuna peaminister ja valitsus rahvahääletust selles küsimuses kardab, siis ei jää meil muud üle, kui anda oma hääl selle seaduse eelnõu vastu. Kutsun kõiki seda tegema!

                1. Inimkonna eksistentsist

                  Tumedate jõudude haardes olevad riigid, kes oma rahvastele peale surunud seadused, mis võrdsustavad abielu mehe ja naise vahel abieluga mehe ja mehe vahel, on kaugemas tulevikus ohuks inimkonna eksis- tentsile, kuid juba praegu on andnud tõuke seksuaalseks kuritööks -- vanurite hooldekodudes on innus- tanud meessoost töötajaid vägistama hooldekodu meessoost jõuetuid liikmeid ( Vt. artikleid Õhtulehes ). Mõni kuu tagasi Tallinnas kaubakeskuse ruumis astus mulle ligi mees, kes küsis minult kas ma teda tunnen,et ta on maadluse meister -- meie vahel arenes vestlus maadluse teemal -- vestluse käigus võttis ta kinni minu parema ja vasema käe esimesest sõrmest ning hakkas minu sõrmi murdma, mille peale nõudsin sõrmede vabastamist -- ta laskis mu sõrmed vabaks ja kohe üritas mind haardesse võtta -- tõukasin kergelt ta eemale - -- ta seletas, et seni pole keegi vastu hakanud peale sõrmede murdmist.Ütlesin, et temale ei tohi kätt anda ja küsisin tema nime -- nime ta ei ütelnud ja lahkus.

                  1. Olulised hetked

                    Eesti maal ja tahval on ajaloos korduvalt olnud olulisi hetki, millest sõltub edasine allesjäämine või kadumine. Aastatel 1987 - 1988 oli meil õnneks julgust heisata rahvuslipud ja hakata vastu Üleliidulisele käsundusele. Praegu, aastal 2023, on samasugune oluline hetk - kas hakkame vastu Ülsliidulisele käsundusele ja heiskame jälle meie rahvuslipud või lepime vaikides võõraste vikerkaare-lippudega Tallinnas ja kiidame kohmetult heaks võõrad käsud.

                    1. Täienduseks sellele pöördumisele ühe uskmatu inimese vaatenurgast

                      Kui vaadata abielu uskliku inimese seisukohalt, siis katoliikluses on abielu ju püha sakrament, mida ei tohi teotada. Seetõttu on igasugune abielu mõiste laiendamine kõikvõimalikele parafiilide kooseludele kõikvõimalike isikute, olendite ja esemetega (kui juba on võrdsus, siis peab olema täielik võrdsus!) püha sakramendi teotamine. Kultuurne kristlikus kultuuriruumis elav inimene (aga Euroopas elame me paratamatult kristlikus kultuuriruumis ning toitume paratamatult selle kultuuriruumi poolt pooleteist tuhande aasta jooksul loodud viljadest) ei teota usklikele pühasid asju ka siis, kui ta ise täiesti uskmatu on.

                      1. Diskriminatsioon

                        Abielu mõiste moonutamine sooneutraalseks on maailmavaateliselt diskrimineeriv nende suhtes, kelle jaoks abielu on mehe ja naise perekondlik liit. Selline diskrimineerimine on põhiseadusevastane. Samasoolistel paaridel ei saa olla mingit õigustatud ootust abielu traditsioonilise definitsiooni muutmiseks. Küll aga on õigustatud ootus selle mõiste muutumatusele neil, kes on sõlminud abielu mehe ja naise vahelise liiduna. Lisaks veel vähemuste teema. Ei saa olla nii, et ühe vähemuse (näiteks samasooliste paaride) tõekspidamised on olulisemad kui teiste vähemuste (näiteks usklike) omad. Need, kes valmistuvad ühiskonda selliselt lõhki kiskuma, ärgu rääkigu sõnagi armastusest!

                        1. Armastus ei vaja registreeritud kooselu ega litsentsi abielutunnistuse näol, abieluvõrdsus on sisuliselt ammu olemas

                          Põhimõtteliselt võiks meil olemas olla kaks sisult identset kooseluvormi, mida eristab vaid nimetus. Lihtsalt kultuurilistel põhjustel. Abielu käib mehe ja naise liidu kohta, mõni muu nimetus, näiteks "muu kooselu" n+n või m+m kooselu kohta. Võib-olla kehtiks teisele ainult lapsendamispiirang. Sisuliselt aga on meil abieluvabadus ammu olemas, oli ammu enne kooseluseaduse teema üleskerkimist. See tähendab seda, et rahvasuus kutsutakse ka vabaabielu lihtsalt abieluks. Selleks, et kaks täiskasvanud inimest saaksid olla seksuaalsuhtes ja/või koos elada, ei ole vaja kelleltki luba küsida. Ainult teineteiselt. Kas olete näinud kedagi kurja riigiametnikku suudlejatelt litsentsi küsimas? Võitlus abieluvõrdsuse eest on vormilt ilus, sisult aga mõttetu lahtisest uksest sissmurdmine. Armastusega seotud argumendid selle toetuseks on tühi jutt.

                          1. Eesti riigikeel on eesti keel

                            Tulin siia, et see petitsioon allkirjastada. Miks? Sest olen sellega nõus. Kahjuks ei saa ma aga allkirjastada ühtegi rahvaalgatust, mis on tõlgitud võõrkeeltesse. Kelle või mille jaoks? Saate hakkama ka ilma minu digikonksuta.

                            1. Ongi parem, kui algatajad on ise tõlkinud. Vastasel juhul võib juhtuda, et seda teeb keegi teine.

                          2. Jätkusuutlik armastus

                            Ainult läbi kõikevõitva armastuse, mis jätkusuutlikult genereerib uut armastust, on võimalik ühiskonna püsimine ning areng. See on alustala, millest sõltub ühiskonna eksisteerimine. Vormiliselt on see praegu peamiselt teostatav abielu kaudu, millesse astujad on võimelised ning valmis saama järglasi, kes kannavad elukestvust edasi. See on ülimalt oluline kooselu vorm, kes suudab kanda armastust ühest põlvkonnast järgnevale. Need on inimesed, kellele peab kuuluma kõigi ühiskonna liikmete austus ning lugupidamine. On mõeldamatu, et ükskõik millised muud inimeste vahelised kooselu vormid, millel puudub jätkusuutlikkus, surutakse samuti sellesse mõistesse. Ainult laushullud või sügavalt eestivaenulikud jõud võivad midagi niisugust propageerida ning eesti ühiskonnale peale suruda. Sellega devalveeritakse inimesed, kes kannavad läbi armastuse elu alget eesti ühiskonnas edasi. See oleks analoogne olukorraga, kus presidendi vastuvõtul kõik külalised sunnitakse oma rinnast aumärgid ja ordenid eemaldama, et mitte solvata teisi külalisi, kes pole osutunud küllalt väärikateks nende saamiseks. Meid ei ohusta mitte ainult Putini raketid idast, vaid ka lääneliku küllusühiskonna poolt genereeritud ideoloogilised totrused, mis pole vähem ohtlikud Eesti jätkusuutlikule eksistentsile.

                            1. Väga vajalik

                              See pöördumine on väga vajalik ühe osana vastupanust kogu omasooiharuse pealepressimislainele. Igale katsele kuulutada väärastunud sugutungiga isikud (loe: isendid) võrdväärseks loomulike inimestega tuleb astuda otsustavalt vastu. Alati ja kõikjal. Loodusseadustega ei vaielda. Neid ei panda hääletusele. Neid järgitakse. Vastuvaidlematult. Nüüdisühiskonnas on loodud pettekujutelm, et tõepoolest kõik ajad on suhtelised, on nii-öelda läbiräägitavad. Umbes nii, et igaühel on õigus oma arvamusele, ja et iga arvamus on ühevõrra õige. Ka siis, kui läheb loodusseadustega vastuollu. Musta valgeks rääkida aga siiski ei õnnestu. Loodusseaduste kehtimise-mittekehtimise küsimuses võib läbi viia kas või rahvahääletuse ning otsustada seal, et mingi ebameeldiv loodusseadus siiski ei kehti, kuna nii arvab hääletamaskäinute enamik; loodusseadus kehtib aga sellest hoolimata edasi. Lihtsalt need tegid ennast ise narriks, kes püüdsid ta kehtivust vaidlustada. Omasooiharuse puhul on tegu haigusega, mis võeti haiguste nimekirjast välja puhtIDEOLOOGILISTEL kaalutlustel, mitte aga teaduslikel põhjendustel. Ja selle haiguse vastu on ravi täiesti olemas. Vastavad kliinikud tegutsevad isegi Euroopas, lihtsalt meie peavooluajakirjandus eirab seda tõika. Haigeid tuleb aidata, kuid mitte seeläbi, et julgustada neid oma haigust SÜVENDAMA.

                              1. VEEL ON AEGA, PÄÄSTKE NOORED HINGED!

                                VEEL ON AEGA, PÄÄSTKE NOORED HINGED! https://www.youtube.com/watch?v=45lg9Qr_DUk

                                1. Vaid üks küsimus juba vikerkaare hõivanutele

                                  Kui te saate oma tahtmise, kas te siis jätate oma erilisuse propageerimise ja rahunete maha ning ei korralda enam rongkäike ja invasioone koolidesse? Ma väga kahtlen selles, sest tühjust oma sees tuleb ju kuidagi täita ja need teie hetkeaktsioonid teevad seda teie jaoks kuigivõrd, sest hoiavad teid tegevuses ja mõtted oma "erilisusest" kas mujal või siis rõhutatult, ülbelt ja dominantselt teistele vägivaldselt peale surudes. Praegu te olete arvamusel, et teie õnnest on puudu ainult abielu. Kui te selle kätte saate, mõistate, et ka see ei aita. Mis saab siis edasi? Üks lõputu tants ja trall, või siiski leppimine sellega, kes te olete, ilma oma ängi ja viha teiste peale välja valamata? Aga seda viimast saaksite te teha ju ka kohe nüüd ja praegu, sest tegelikult ei vaenaks teid ka praegu keegi, kui te ennast ise vägisi peale ei suruks. Elage ja olge, kuid laske teistel ka elada...

                                  1. Kui kedagi peaks huvitama, siis minu mõningane nägemus meie riigi valitsejatest on lahti kirjutatud selles PDF-is: https://www.animato.ee/sikuta/?fail=SSH.pdf

                                2. Marufeminismi Eestisse importimisest ja sellest lahti saamisest viimase paarikümne aasta näitel 1/3

                                  Et jätkusuutlikust ja kõikevõitvast armastusest hämamine pole mõnda kommentaatorit ennast küll abielu mõiste kaaperdamisega analoogseid tegusid varasemalt toime panemisel takistanud, siis jääksin abielu määratluse muutmata jätmise argumenteerimisel pigem lastele võimalikult täiusliku ja turvalise elukeskkonna tagamise ja oluliste mõistete mitte solkimise piiresse. Aga see selleks. Peaksin siinkohal ilmselt jagama oma kogemusi sellest, et praegu riigikogus läbirammimiseni jõudnud seaduseelnõu juured ulatuvad 1997. a vastu võetud kunstliku viljastamise ja embrüokaitse seaduseni, mispeale tegeleti juba järgmisel aastal ettevalmistustega ühe marufeministliku propagandaasutuse loomiseks, mis mõned aastad hiljem avalikkust eksitava nime all Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskus ka ära vormistati. Selle üheks eestvedajaks Eestis oli USA pensioni peal Eestisse laia lehte mängima kolinud Ilvi Jõe-Cannon, kes vist juba 1998. a lootis portaali enut.ee minu abiga ära teha, kuid meie koostöö piirdus esimese ca poole tunniga Microlink Online teeninduses internetiühenduse loomiseks ühes pikemat sorti järjekorras seistes, mis kujunes piisavalt piinlikuks, et see ettevõtmine hoobilt lõpetada ja sedasi käituvate tegelaste eesmärke lähemalt uurima hakata, mispeale hakkasin hoopis järjekindlalt kuni siiani selle ideologiseeritud enesekehtestajate jõugu vastu tegutsema, kes jämedat otsa jämeda otsa pärast enda käes hoida tahavad ja oma mittefunktsionaalsete, teerullistunud perede, kus ei vanemad ega lapsed omavahel üldse läbi ei saa, poolt tekitatud frustratsiooni ja kibestumuse kogu eesti rahva peal välja elamiseks endale kõikvõimalike hullumeelsuste abiga õigust tekitada proovitakse, põhjuseks omaenda halb iseloom ja sellest tulenev hävituslik enesekesksus. Teine oluline näide oma probleemse perekonna kibestumuse ja selle põhjuseks oleva enesekehtestusvajaduse kogu rahva peal väljaelamisest on muidugi meie presidendi institutsiooni rüvetanud ja tõsiseltvõetavuse mõttes olematuks devalveerinud Kersti Kaljulaid koos oma poolvendade klanniga. See pätijõuk, kellest TTÜ dotsent Andres Braunbrück ca aastake enne nende poolt Marti Kuusikult süüdilavastamise abil ministriportfelli kaaperdamist, mis presidendiametisse absoluutselt sobimatu päti poolt ilmselgelt marufeministliku ühiskondlike positsioonide kaaperdamise eesmärgiga terve seeria avaliku elu tegelaste süüdilavastamisi käima tõmbas, minult Tallinna Tehnikaülikooli tenniseväljaku haldamise kaaperdamise niisamuti süüdilavastamise ehk valetamise abil käima tõmbas, kuigi mind ülikooli spordiklubist 2002. a rasketel aegadel appi kutsuti seda looduskaunisse kohta rajatud saviliiva kattega väljakut kindlast likvideerimisest päästma ja selleks lausa teise linna otsa Kalevi spordihalli asjatundlikke tudengeid lantima tulles, sest mitte keegi terve ülikooli peale ei pidanud selle väljaku likvideerimisest päästmist teostatavaks. Ja mina olen nüüd ebamugav neile seetõttu, et tõestasin avalikkusele, et kõik argumendid ...

                                  1. ... selle väljaku hävitamiseks osutusid valelikeks, mistõttu oligi vaja mind süüdi lavastada ja ülikoolist ja ühiskonnast üldse marginaliseerida, kuna ma liiga palju tean ja kirjutan ega lase sigatsejatel endale ega teistele normaalsetele inimestele pähe istuda. Näiteks 2014. a kevadel enne nende "naisuurijate" eestvedamisel kooseluseaduse avalikkuse tagaselja riigikogust läbi libistada üritamist kirjutasin ma kõrvuti meie võistlustega ülikooli tenniseväljakul lausa üliõpilaselu nädalakirja pealkirja all "Aita täita lapsesoov" välja jõudnud kutse peale spermadoonoriks tulla selle nädalakirja toimetusse küsides, kust nad võtavad enesele õiguse veel sündimata lastelt Eestis vanemaid varastada ja kas pole alatu oma ülikooli ajutiselt rahalises kitsikuses virelevaid kaastudengeid sääraseks väljapressimiseks ära kasutada. Rohkem niisuguseid kuulutusi seal ei ilmunud, kuid karistus peavoolu ideoloogidega täiesti lepitamatult tülli pööramise eest ei jäänud tulemata. Kuigi seda uue maailmakorra kehtestamiseks või uusbarbaarsuseks kutsutakse, nimetaksin mina seda pigem lihtsalt administratiivkuritegevuseks, mille toimepanijaid pole üldse keeruline paanikasse ajada, kui sellest piisavalt paljude enam-vähem normaalsete inimeste ees arutleda. Näiteks mina kirjutasin sääraste marufeministlike vahendite abil jõustatava agenda kohta ühe kooliõega Linköpingist 2005. a suvel juba palju aastaid käärinud ja väljundit otsivast kohusetundest oma rahvuskaaslaste ees meid eesootava katastroofi eest mõttega lugeda oskajaid vaatamata meelega skandaalsele vormistusele tegelikult sügavalt hoiatava sisuga e-postiföljetoni, mille ma pealkirja all "Ajataju ja feministlik surmatung" eesti keelde tõlkisin ja mida ka laialdaselt kommunikeeritud sai (lugu ise asus hot.ee ja kommentaarium rate.ee portaalis) vastloodud "uurimuskeskuse" ja selle portaali enut.ee poolt propageeritava marufeminismi maaletoomise blokeerimise eesmärgiga enam-vähem kõige selle teemal, mille üle riigikogus praegu obstruktsiooni kasutades kakeldakse, kuid vastutasuks sain tagakiusamise jõustruktuuride poolt, marginaliseerimise tehnikaülikoolist ja ühiskonnast ning napilt eluga pääsemise tänu ca kuu aega peale TTÜ tenniseväljaku halduse kaaperdamist ja alla aastakese enne koroona-skeemdeemiat pärast ülikooli tenniseväljaku halduse kaaperdamisele nii tudengite kui õppejõudude seas tekkinud vastuseisu ennetavaks mahasurumiseks ja Jaak Aaviksoo poolt juhitud administratiivkurjategijate jõugu ringkaitse tugevdamiseks ülikoolis mingi biorelvaga pihta saamist eimillestki tekkinud raske kopsukahjustusega ellujäämise kaalutlustel eesti kliimast põgenemisele ja võõrsil Eestis kättesaamatuks jäänud ravi saamisele selle kopsukahjustuse enam-vähem kontrolli alla saamiseks hetkel juba 4 aasta jooksul. Et eelmine rünnak ülikooli tenniseplatsi pihta meie tudengikogukonna poolt renoveeritud ja tolleaegse Hansapanga rahade eest ühe edukalt läbitud projektikonkursi raames värskelt püstitatud piirdeaia lõhkumiseks ja ...

                                  2. ... end lepinguga kaitsvatest moorameestest käteväänamise abil lahtisaamise eesmärgil 2008. a detsembris ehk vahetult enne masu õnnestus mul Tallinna linnavalitsuse abiga nurjata, siis oli see läbikukkumine n-ö Andres Öpiku süvaülikoolil ilmselt veel valusasti meeles ja valmistusid ka põhjalikumalt ja kuritegelikumalt nüüd selleks, et seekordset ülemaailmset kriisi oma kuritegevuse kinnimätsimiseks ära kasutada. Peaks mainima, et ikka üüratult rumal on rahvas, kes oma vilepuhujatega sedavõrd olulistel teemadel sedasi käituda ja suurepärase võimaluse nende vahendite abil, mida ma 2005. a demonstreerisin, õigeaegselt marufeministlikust tüütusest lahtisaamiseks käest laseb. Mis minu kohusetundesse puutub, mis mind kunagi hoiatama ja väga palju aastaid selleks pingutama ajendas, siis see on vaid väga väikse murdosa peale eesti rahvast kahanenud – lihtsalt puudub ühisosa äraostetavate pärdikute, küüditajate jm saastaga, kes oma halva iseloomu tõttu ongi oma saatust väärt ja seda sõltumata kellegi emakeelest, sest kui seda tõugu tüübid vahet pole, kas oma perekonna omavahel läbisaavaks kasvatamisega, saviliiva kattega tenniseväljakute hooldamise ja haldamise või mõne muu enesekesksusele vastanduva valdkonna loogika tõttu hätta jäävad ja häbiväärsel kombel oma kohustustega toime ei tule, siis kukuvad valetama, lõhkuma, vajadusel kasvõi nt tudengitest abiliste, keda ise viimases hädas appi kutsuti, kogukondlikus korras loodud väärtuse täiesti tuimalt ja jõhkralt ülikooli palgalise personali meelevalda kaaperdamiseks süüdi lavastama ja isegi kasti lööma, nagu mu isiklikust kogemusest juba piisavalt näha, ja üritama seda kasvõi kogu maailmale peale suruda, peaasi et omaenda administratiivne saamatus avalikkuse eest korralikult kinni mätsitud saaks koos sellega kaasnevate kuritegudega. Ei midagi keerulist ega konspiratsiooniteoreetilist, kuid lekib ka vabamüürlaste kontrolli alt välja avalikkuse ette juba nii, et vähe pole – andkem siis laviiniefekti tekitamiseks igaüks oma panus selleks, et neid tumedaid jõude ehk n-ö lõusta järjest suuremalt ja suuremalt esile tuua ja avalikkuse ees sedasi nurka suruda selleks lihtsalt vait mitte jäädes, käesolevale rahvaalgatusele alla kirjutades, meeleavaldustel osaledes ja vajadusel ka igat muud moodi vastandudes, enne kui teist endist ka mingil hetkel nagu välk selgest taevast lihtsalt kellegi pahatahtlikkuse ajel ja käsu peale täie jõhkrusega üle rullitakse. Üks oluline märkus veel lõpetuseks. Pedagoogid, sportlased jpt tulemusest päriselt ka sõltujad teavad omast kogemusest, kui oluline on väärt eeskuju. Abielu mõiste ärasolkimine jt olulised killukesed suuremast mosaiigist, mida tuleks eelkõige ühe suure pildina vaadelda, just niisuguse olulise eeskuju noortelt elukogemuseta inimestelt ära võtabki, jättes nad vastamisi ülekaaluka kurjusega, mille keerukusele kriitilise massi noorsoo hammas õigeaegselt peale ei hakka ja vähegi puuduliku haridusega inimesed kuritegeliku propaganda raskuse all lihtsalt lömastatakse.

                                3. 🙌

                                  👍👍👍👍

                                  1. Veel mõned olulisemad nopped siit, millega pean nõustuma

                                    Olen nõus ka sellega muidugi, et loodusseadusi hääletusele ei panda, vaid nendega mõistlik inimene lihtsalt arvestab. Mu 2005. a e-postiföljetongi oli kirjutatud samal teemal, kuigi naljatlevas ja flirtivas toonis, arvestades seda keskkonda, kuhu see üles läks, ning dialoogi vormis Marsi ja Veenuse vahel, kus lõpuks marufeministid pärast põhjalikumat analüüsi alates silmakirjalikest ja sugupoolte erinevuste abil meie ühiskonda lepitamatult ummikusse ajavatest loosungitest stiilis "Võrdse töö eest võrdne palk." ja ELis juba tol ajal suhteliselt tõsiselt mõttega mängimisest mehed vabatahtlikult sunniviisiliselt ära lapsepuhkusele saata kuni vastuseks juba tol ajal ÜRO poolt propageeritavale maailma rahvastiku vähendamise plaanile küsides, mis mõttega ja kujul see siis eestisugusel allamiljonimaal peaks toimuma, lõpuks ühe veenuspoolse komitee otsusega ära Pluutole saadeti. Kahjuks paistab see feministliku surmatungi lugu olevat läinud kurtidele kõrvadele, kuigi õigeaegselt ja laialdaselt hoiatatud sai ajal, mil taasiseseisvumise aeg oli kõigil täiskasvanud inimestel veel meeles ja noored olid palju rohkem võimelised iseseisvalt mõtlema ning julgesid nõmeduse, väärastamise ja kõige väärtusliku hävitamise vastu oma seisukohta väljendada kui praeguseks juurdunud EL+ diktatuuri tingimustes. Jäi lühikeseks see iseseisvalt mõtlemist ja väga head haridust omandada võimaldanud aeg, saamahimuliselt rumal rahvas lasi ennast piiritaguste finantsterroristide eestvedamisel üles osta ja nüüd juba tellivad need sisuliselt juba rahvastega kaubitsemise mastaabis kurjategijad ja iga rahva hulka kuuluvad tallalakkujad ja kohalikud käepikendused siia selle muusika, millest mitte ainult abielu mõiste kaaperdamise, vaid ka hariduse omandamiseks vajaliku ökosüsteemi hävitamise, laste reproduktiivse sandistamise, rohepöörde loosungi varjus inimeste orjastamise eesmärgil paljaksvarastamise, sõnavabaduse mahasurumise jms vandalismi abil püütakse meie ahvikiirusel jobustuvale ja seetõttu stressis, varsti juba paanikas ja lõpuks halvatud mõtlemisvõimega, enesekaitsevõimetule rahva massile igakülgselt kabelimatsu anda. See veel puudus, et rahvast nn abistatud enesetapuga nõustuma panna. Päris kurb vaatepilt, eriti kui kõike eelnevat arvestada, mis selle ärahoidmiseks tehtud sai. Kui kellelgi koopia sellest loost veel juhtumisi olemas on, võiks mulle teada anda ja ma selle siis kuhugi mujale üles panna, sest hot.ee võrgumajutus ei paista enam eksisteerivat ja ma niipea Eestisse ka ei satu, et püüda seda mõnest vanast sülearvutist üles otsida, aga mine tea kas enam käivitubki. Selle loo taustapilt oli mitmete Eestis aktuaalsemate marufeministlike lõustadega "kaunistatud" või õigemini küll vürtsitatud, nii et kõlbab ka visuaalselt häbipostiks, mis kindlasti mõjuks nendesuguste soovile oma nina neil teemadel kusagil välja pista heidutavalt. Nõmeduse- ja kurjusevastane teraapia avalikus ruumis, teisisõnu. Kui mõnda taustapildilist (tuleb meelde, et valisin need pildid või ...

                                    1. ... lõustad otse enut.ee portaalist välja ja kombineerisin ilma igasuguse töötluseta väga väljendusrikkaks taustaks kokku, kuna ainuüksi nende näoilme ütles kõik, mis mul selle jaoks vaja oli :) hiljem ühistranspordis nägema juhtusin, siis läks too hoobilt turtsudes trolli teise otsa, nii et ei saa kurta, et minu rootslannast kaasautori varjunimega Pippi tänuväärt nõusolek nende ära Pluutole saatmine meie "mehed on Marsilt, naised Veenuselt" stiilis nõmeduse ja loodusseaduste eiramise üle irvitavaks häbipostilooks ära vormistada poleks juba selle lühikese paari aasta jooksul, kui ilmselt juba tol ajal üdini korrumpeeruma kippuv kapo ja kambajõmmid veel kaalusid, kas ikka tasub omaenda rahva kallale minna, jõudnud ülesehituslikult mõjuda. Ei osanud eesti rahvas Pippi vastutulelikkust õigeaegselt ära kasutada, kuid mine tea, kas midagi annaks veel päästa? Seda ma siiski ei osanud aimata, kui õigesti mäletan, et kapo juba 2021. a jaanuaris täidesaatva riigivõimu kaaperdamiseni jõuab. Seda sorti kaaperdamist nagu riigivõimu või abielu mõiste n-ö vasakule panemine äraostetavate jõustruktuuride toel endast kujutab, ei saa rahaliselt, kelleltki isiklikult millegi ära võtmisega vms suures plaanis tühjas-tähjas mõõtagi – tegemist on ju tsivilisatsiooni hävitamise ehk banaanivabariigistumisega. Säärane pikemat sorti pimeduses kobamine saab valusalt rumal olema, mistõttu soovitaksingi abielu määratluse muutmata jätta ja seda sõltumata mingist hetke olukorrast, vaid ikka igal võimalusel meie rahva väärastajaile vastanduda. Ja teine eelnevate kommenteerijate poolt esile toodud asjaolu, millega ma kasvõi omast kogemusest nõustuma pean, on see, et EKRE paistab ära kasutavat ühiskondlikke lõhesid ja veel palju muudki oma toetajate mobiliseerimiseks, kuid et abieluga seonduv on ainult üks paljudest olulistest niisugustest lõhedest, siis sedasi populismil rajanevana ja konfliktidest sõltuvana ei sobi see poliitiline jõud või õigemini meie kokkukuuluvuse tekkimist pilbastav jõuk rahvuskonservatiivsete vaadetega valijaid esindama, kusjuures ma ei nimetaks seda isegi mitte valijate mobiliseerimiseks, vaid pigem Jänku-Onu sündroomiks. Näiteks kui ma Eestist eemal-kaugel kopsuravil viibides ca paariaastatagustel KOV valimistel osaleda tahtsin ja valimiste nädala algul või veidi enne seda Henn Põlluaasale kirjutasin küsides, et sooviks teda valida, kuid i-hääletamine on mu ainus võimalus ja tahaks teada, kas ja kuidas seda nii teha annaks, et keegi mu häält kaaperdada ei saaks. Ma saan aru, et teema on keeruline, kuid asjaolu, et tüüp mulle isegi valimiste nädalal ei vasta, seab ka teiste EKRE jõugu juhtoinaste väljaütlemised, milles söögi alla ja peale rõhutatakse, kui oluline on see, et igaüks osaleks, sest mõni üksik sedel võib nii mõneski valimisringkonnas tulemuse otsustada, hoopis uude valgusesse ja tekitab küsimuse, mille imega need tüübid õige tegelevad? Lõpuks paistab, et leidsin vastuse Einar Laigna loengutest, kuid mul oleks nn saamameeste nähtusele ...

                                    2. ... veidi ekrelikum, kuigi sisult sama termin välja pakkuda. Iga kord, kui ma mõistlikkuse piires rahvuslikult meelestatud ja ka väärt traditsioone omaenda versioonis austava inimesena Mart või Martin mina-olen-ikka-ees Helmet kusagil kelkimas kuulen - vahel isegi kahtlaselt võõraste sulgedega ennast ehtides, olgu selleks marufeminismi teemaline "teerajamine" mõnes pühapäevases raadiosaates või midagi muud, - tuleb meelde Onu Remuse jutt sellest, kuidas Jänku-onu Kilpkonna-onu võitis. Seda sorti väiklaselt ja magedalt silmakirjalikul ja lühinägelikul populismil on pikemas perspektiivis või õigemini juba praegu silmnähtavalt bumerangi trajektoor, ma ütleksin, mille eest 16% riigikogu valimistel on isegi liiga palju saadud. Näiteks peale Jänku-onu Seeniori, kes oma siseministri ameti mahapaneku paiku paar aastat tagasi minu kunagisest feministliku surmatungi loost marufeministide "Pluutole saatmist" ühes intervjuus tsiteeris, nagu ma aru saan, on ilmselt veel teisigi, kes seda lugu piisavalt hästi mäletavad ja kellele neilsamadel marufeministlikel teemadel kellestki ees olemise jutt nüüd, ligemale paar aastakümmet pärast minu loo avaldamist ilmselt päris kulmukergitavalt võiks mõjuda, ma kujutan ette, nii et nad oma häält sihukeste pikanäpumeeste poolt andma eriti ei kipu. Rääkimata sellest, kui jänkuonude uudisteportaalis Jaak Aaviksood või lausa Urmas Sõõrumaad upitatakse. Ei ole ju võimalik sellise jõugu poolt hääletada, isegi kui poliitilistel vaadetel on palju suurem ühisosa kui ükskõik, millise teise riigikogusse kuuluva poliitilise jõuga? Lihtsalt elementaarne põhimõttelagedus ei võimalda. Kellegi esindajana tuleks tegeleda ikka enam-vähem mõistlike asjadega. Ma ei kujutagi ette, kuidas seda seltskonda populismist jm tärkavast korruptsioonist õnnestuks puhastada. Vaja oleks uut ja tõsiseltvõetavamat rahvuslikku mõjukat poliitilist jõudu, mille turvalisuse kaalutlustel kõik-ühekorraga tegutsemist meie pätistunud jõustruktuurid väärata ei suudaks (minu kombel päris üksinda banaanivabariigis marufeminismi teemal tegutseda ma ei soovitaks – need pätid löövad maha lõpuks), mis oma rahva ideologiseeritud tagakiusamisele, abielu mõiste väärastamisele jms vastandumisse puutub. Põliseestlaste rahvaerakond ehk? Arvestades muidugi ka stsenaariumitega, mille eest hr Einar Laigna on hoiatanud: https://www.youtube.com/embed/XtQc8-3hIck?start=657&end=806 https://www.youtube.com/embed/tIHyoMhTf3w?start=1342&end=1573 https://www.youtube.com/embed/tIHyoMhTf3w?start=2110&end=2167 https://www.youtube.com/embed/tIHyoMhTf3w?start=2553&end=3281 https://www.youtube.com/embed/A_Mr41_Mhio?start=724&end=963 Mõistlikke globaalseid võimalusi tegutseda ja oma silmaringi avardada, mida interneti ja logistika areng pakub, ja rahvuslikku identiteeti kui oma kultuuri alust teineteisele vastandada on kas kilplaslik lähenemine või tõepoolest vajalik turvalisuse kaalutlustel, kui inimene nii huvitavaks elukaks osutub, et muud moodi olla ei oska kui iseennast hävitada.

                                  2. Toetan!

                                    Paraku aeg on näidanud, et kui lammutada ühiskonna alustalasid ja hakata muutma ühiskonna ideaale, siis me ei tea, kuhu see viia võib. Alati leidub mõni vähemus, kes tunneb, et tema õigusi on riivatud ja nii jõuavadki mehed naiste spordialadesse võistlema, meesvangid pääsevad naiste vanglatesse(neil on vaja ainult teeselda, et tunnevad ennast nagu naised) ja lõpuks tehakse veel lastele soovahetusoperatsioone. Seda kõike oleme näinud toimumas teistes riikides (nt USA, UK, Kanada). Näiteks Kanadast on teada juhtum, kus mees arreteeriti ja ta jäi ilma lapse hooldusõigusest, kuna ei olnud nõus lapse soovahetusega (https://www.youtube.com/watch?v=DN_WpaAgS6w&ab_channel=CBNNews). Sallivuse ettekäände all proovitakse moonutada meie reaalsust. Tänapäeval on maailmas juba suurel hulgal inimesi, kes arvavad, et sugu on subjektiivse enesetunde küsimus ja kui vastu vaidled, siis oled paha ja saad igasugused halvastavad sildid endale külge. Meie ühiskonnas on ka juba märgid, et hakkame mööda sama allakäigurada veerema. Näiteks Signe Riisalo on öelnud: „Järgmisena tuleks ära lahendada soolise enesemääramise küsimus“. Väidetavalt see idee ei leia praegu toetust koalitsioonis, kuid olgem ausad... abielu mõiste muutmise kohta räägiti pikalt sama, kuni hakati seda läbi suruma. Lisaks on murettekitav asjaolu, et haridusministril on nõunik Daniel Kõiv, kes on varasemalt öelnud, et koolides tuleks rohkem teadvustada LGBTQ+ temaatikat. Miks peaks ühel ministril olema lapsnõunik, kes on sooideoloogia hullusega kaasa läinud? Kindlasti ma ei tahaks, et minu lastele räägitakse koolis, et tüdruk saab tegelikult poiss olla või et inimene võib olla mittebinaarne(on ikka turakad!). Tänaseks päevaks me ju teame, et lapsi on kerge mõjutada ja segadusse ajada. Sotsiaalne nakkus on tõsine probleem, kui oma haiget ideoloogiat levitab lastele väike aga vali LGBTQ+ sekt. Paistab ka, et Eesti 200 on endale südameasjaks võtnud LGBT+ ideoloogia levitamise: „Riigikogu kahe fraktsiooni liikmed asutasid täna, rahvusvahelisel homo- ja transfoobia vastasel päeval LGBT+ kogukonna toetusrühma ja valisid selle esimeheks sotsiaaldemokraat Eduard Odinetsi ning aseesimeheks Hendrik Terrase Eesti 200 fraktsioonist.“ Tekib küsimus, kas varsti saab ka Eestis trahvi või vanglakarstuse, kui ütled seelikus tüübi kohta mees, mitte naine. Kas sel eesmärgil ongi vihakõneseadus vajalik, et oleks võimalik inimesi rohkem kontrollida võrdsuse ettekäände all? Ehk siis arvan, et parem on see Pandora laegas kinni hoida, äkki hüppab veel Salk sealt välja :)

                                    1. Vihakõneseadust on totalitaarsel režiimil vaja selleks, et normaalsed (väärtust loovad) inimesed ei saaks riigivõimu kaaperdanud kurjategijate provokatsioonidele ehk suvale repressioonide ähvardusel allumatuks jääda, olgu selleks haridussüsteemi perverteerimine, soovahetuspropaganda vms sisuga vastupidiselt pakendatud kuritegelik pealepõrkamine. Kellegi süüdilavastamine hetkel rohkem kui menetlusprotsessi käivitamisega teda ja tema lähedasi tagakiusata ju ei võimalda: https://www.youtube.com/embed/-9Pju1ygglo?start=1088 Kui ärajobustatult moodsas Eestis parasiitidel leib otsa saab, siis käepikenduste käepikendused ronivad ju kapo ja i-valimiste abiga riigikogusse oma kokku kuivama kippuvate toiduahelate taastamiseks käibemaksuprotsendi kümnelist korrigeerima jt sissetulekuallikaid kellegi huvides kehtestama – mis neil muud üle jääb, kui meie rahva orjamentaliteet varastamist võimaldab? Sest mingil tasandil tuleb ka isandale meele järele olemise nimel pingutada. Ilus suhtekorralduslik jutt pealtnäha hoopis teisel teemal, millest enda ja oma kambajõmmide puhtaks pesemiseks ilma kerge vaevaga vihakõneks tembeldamise abil eemaldatava lisainfota paistab igati piisavat: https://www.youtube.com/embed/TlXKIJa_-cs?start=2&end=92 Sooideoloogia on silmakirjalikkuseks, proportsioonitaju puudumiseks jm demagoogilisteks võteteks vassitud kuritegevus, mille abil kasutatakse ära nt laste mõjutatavust eeskujuga selleks, et neid sandistada globaalse kolhoosi eesrindlike propagandistide poolt eesmärgiks seatud pahatahtlikkuse abil vähendada maailma rahvastikku nt eesti rahva kaudu. Slow-wit Estonians, nagu selle kohta mõnel pool maailmas öeldakse. Hiljem täiskasvanuks saades meie praegu noored ja kogenematud propaganda ohvrid muidugi mõistavad, mis nendega on tehtud, ja satuvad mõõtmatusse masendusse, kuid siis on juba pöördumatult hilja. Ja kui mõni niisuguse kuritegevuse ohver – oma murega elu lõpuni üksi nagu ta on – ühiskonda või veel kedagi selle eest vastutusele võtta üritab, siis tema vaigistamiseks juba vahendeid ei valita, võin oma analoogseid kogemusi teiste seda sorti olukordade peale ekstrapoleerides täie veendumusega väita. Kui aga maailmas laiemalt ringi vaadata, siis niisuguse sotsiaalse väärkohtlemise ohvrite vaiba alla pühkimise tulemuseks on juba praegu enesetapud, üldine rusuv meeleolu ja patoloogiline ühiskond, kus viibides on meil tegelikult kõigil halb olla. Ja nende jaoks, kes suitsidaalsete meeleoludega kaasa ei lähe, kuid on mõnes administratiivkuritegeliku riigi nagu Eesti infosüsteemis näotuvastuse ära teinud, üks võimalik Pandora laegas näeb välja niisugune: https://www.youtube.com/watch?v=M7mIX_0VK4g Siit järeldub, et WHO, isegi EU jt globaalsete finantsterroristide käpa all tapaideoloogiate sulgude ette võtmisega tegelevad organisatsioonid on eestisugusel demograafilise katastroofini jõudnud allamiljonimaal selgelt kuritegelikud ja vastavalt meie põhiseadusele meie rahvusena püsima jäämise kaalutlustel kuuluvad keelustamisele.

                                    2. Liisa jutule täienduseks Matt Walshi kommentaar oma dokumentaalfilmi "Kes on Naine?" kohta, mille suurejooneline taasesitlus tähistamaks filmi aastaseks saamist ja Pride kuu avapauku juuni alguses, oli varasemalt kokku lepitud Twitteriga, kuid mis tegi kannapöörde ja ütles, et see dokumentaal sisaldab vähemalt kahte vihakõne episoodi. Aga eks vaadake ise. Tõsi - nüüdseks on Elon Musk väidetavalt need keelajad Twitterist lahti lasknud ja ta on ise seda dokfilmi Twitteris jaganud. Seda viimast olen ma näinud oma silmaga ja just seetõttu ka selle dokumentaali otsa komistasin. Soovitan vaadata. Paraku küll peab varnast võtta olema vähemalt mingisugunegi inglise keele oskus... https://www.youtube.com/watch?v=VIBFlXcsWHk NB! See link on Matt Walshi kommentaarile. Filmi ennast otsige Twitterist. "What is a Woman"

                                  3. Olelusvõitlus

                                    Tekkis lootuse säde lugedes inimkonna ühe väärika esindaja arvamust, kuid selleks, et peatada narkouimas tegutsevate ülbete inimkonda hävitada püüdvate jõudude tegevus, peavad kõik vastutusvõimelised liituma parteiks, kes peatab väärarenguga s.t. inimkonna loomuliku arengu vastu tegutsevate isikute tõusmise juhtivatele kohtadele.

                                    1. Kes tekitab segadust kommentaaride paigutamisel?

                                      Minu kommentaar Olelusvõitlus 5.06.2023 13:26 järgnes kommentaarile Toetan! Liisa, 4.06.2023 20:58 (välja pinditud 05.06.2023, 13:32), kuid Andres Sulling, 5.06.2023 13:39 kommentaar ilmus minu kommentaari Olelusvõitlus ette 13 minutit peale minu kommentaari ja 7 minutit peale minu kommentaari välja printimist -- see muudab minu kommentaari mõtet, mis oli koostatud seoses kommentaariga Toetan! Liisa,4.06.2023 20:58.

                                      1. Midagi on sassis jah. :D

                                        Vajutasin raudselt Liisa kommentaari all olevale Vasta lingile, kuid vastus läks Andrese kommentaari alla...

                                        1. ...

                                          https://youtube.com/shorts/DPDXu2Yg3Rg?si=4TFfXNCIDAh-KXAu

                                          Olen lugenud läbi algatuse "Jätta abielu määratlus muutmata" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
                                          NimiIsikukoodAllkiri