Glüfosaadi kasutamine tuleb Eestis keelata

Züleyxa Izmailova,
  1. Menetlus lõpetati 24.11.2016

Menetlus lõpetati maaelukomisjoni vastukirjaga.

2. Vastus kollektiivsele pöördumisele

3. Vastus avalikule pöördumisele

4. maaelukomisjoni istungi protokoll nr 71

5. Avalik pöördumine Riigikogu Maaelukomisjoni poole (Märgukiri)

6. Riigikogu juhatus võttis pöördumise menetlusse

Pöördumine on edastatud menetlemiseks maaelukomisjonile 19.05.2016. http://www.riigikogu.ee/riigikogu/komisjonid/maaelukomisjon/

Kas tahad selle algatuse edasise käekäiguga kursis olla?

1. Märt Põder

Petitsioon kotis?

Sain petitsiooni korraldajalt lingi petitsioonile, mis peaks kutsuma üles piirama glüfosaadi nimelise keemilise ühendi kasutamist, aga kahjuks ei näe ma siin lehel ei petitsiooni ennast ega isegi mitte selle pealkirja. Ka klõpsamine "arutelu" viibal ei tee midagi. Sisse ja välja logimine ei muuda olukorda... Korraldaja kinnitab, et tekst on sisestatud ja avaldatud. Ma annan petitsioonile allkirja, aga seda pigem huvist, et mis saab, kui suurest soovist allkirjastada "petitsiooni kotis".

1. Märt Põder

Pilt on väärt rohkem kui 1000 sõna: * http://imgur.com/UnAbXaX

2. Märt Põder

Aga allkirjastada ikka ei saa, mingi kasutajakonto piirang olevat: http://imgur.com/CJy7ASp (Muide, kommentaaris ei saa kasutada reavahesid. Delfis küll saab, võtke eeskuju!)

3. Märt Põder

Logisin allkirjastamiseks välja, sain allkirja antud -- ja kui jätta kõrvale, et dialoogid olid inglise keeles ja serdi valimise aken avanes taustal mulle märkamatult, siis allkirjastatud dokumenti ma näha ei saanudki, ainult adminn teab, mida ma allkirjastasin: http://imgur.com/nx2AqMQ

2. Maarja-Leena Saar

Tere!

Jah, probleem seisnes selles, et pealkiri oli jäänud sisestamata ja tekstiväljale kopeeritud teksti ees oli mitu tühja rida ning meie süsteem ei suutnud seetõttu pealkirja automaatselt genereerida. Saime väärt infot ning teema on edasi antud arendusele. Parimate soovidega! rahvaalgatus.ee meeskond

1. Vitali Burzak

Allkirjastaatud dokument

Tere, enne allkirjastamist väga tahan näha mida ma allkirjastan ja pärast allkijastamist soovi saada allkirjastatud dokumendist koopiat. Taoline lähenemine oleks mõistlik ja vajalik. Äkki allkirjastades müün ennast orjaks vms (naljatades).

1. Hannes Kirsman

RoundUp

Seda müüakse nüüd ehituspoodides või kuskil? Ma nagu olen reklaami näinud mürgist, millega piisab taime puudutamisest ja see sureb ära.

1. Lauri Laan

teadmatus allkirjastamisel

allkirjastaksin suurima hea meelega selle algatuse, aga kui ma allkirjastatavat dokumenti ei näe enne ega pärast allkirjastamist, siis ma ei julge sellest osa võtta... palun tehke see korda ja uskuge mind, tulvalisust oluliseks pidavad inimesed tulevad siia tagasi ja hääletavad selle poolt ikkagi ära... palun saatke mulle e-postile kinnitus, kui sellega korras on :)

1. Züleyxa Izmailova

Lauri, kas te ikka ei näe petitsiooni teksti?

2. Kalle Last

Puuduvad viited

Petitsiooni tekstis on tehtud terve trobikond väiteid kuid ühegi kinnituseks pole toodud viiteid. Kas ehk saaks need ka kusagile juurde lisada? Lisaks oleks tore näha uuringuid mis näitavad, et nood väidetavad glüfosaadi jäägid organismis on reaalselt tervistkahjustava toimega inimestele. LD50 on glüfosaadi sarnasel tasemel soolaga ning soola ajavad inimesed näost sisse mitme suurusjärgu võrra suuremas koguses.