Tugiisik töölepinguga tööle .

Anneli Tamm,
2251 allkirja kogutud
ALLKIRJASTA

Riigikokku saatmiseks allkirjad koos! Allkirjastamise tähtaeg: .

Algatuse mõte on ,et hetkel sõlmitakse tugiisikutele käsunduslepinguid millel puuduvad töölepingutega võrreldes riigi poolsed garantiid (https://pilvebyroo.ee/lepinguliigid/) . Käsunduslepinguga töötaja maksab küll makse töölepinguga töötajaga võrdselt aga pole ette nähtud ei puhkust ega ka alla miinimumi kätte saamisel haigekassat . Et tugisisikud saaksid tööle asumisel soovi korral töölepinguid sõlmida kohaliku omavalitsusega tugiteenuse osutamiseks hetkel see võimalus on puudulik . Riik hakkaks väärtustama tugiisikute tööd !

2251 allkirja kogutud

Riigikokku saatmiseks allkirjad koos! Allkirjastamise tähtaeg: .

Allkirjastada saab vähemalt 16aastane Eesti alaline elanik ID-kaardi, Mobiil-ID või Smart-ID-ga.

1. Kuidas on käsundusleping üldse võimalik?

Äkki keegi võtaks uurida, kuidas on tugiisikutega üldse võimalik käsunduslepinguid sõlmida? Juba see, et nad ei ole oma tegevuse koha, aja ja viisi valimise suhtes vabad, peaks välistama võimaluse sõlmida nendega käsunduslepinguid.

1. Väga õige! Ei tohiks olla võimalik, et seaduses antud juhul töö tegemine ei ole mingil moel seotud töö ja puhkeaja reguleerimisega. See peab olenema töö iseloomust. Näiteks patsiendiga töötamine on pidev pikaajaline protsess ja sotsiaalvaldkonnas on sellisel kujul käsunduslepingualusel töötamise rakendamine väga suur ja tõsine probleem.

2. Aga vallad ei tee töölepinguid isegi kui sa palud ja soovid .Ainult käsundusleping ja kõik !