Tallinnale

Palume bussiliini nr. 61 säilimist marsruudil: Kotermaa-Astangu-Järveotsa tee-Väike-Õismäe-Tammsaare tee- Tervise-Lastehaigla-Järve haigla.

  • Maria Tulbina
,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Menetluses
  4. Järelkaja
Peatatud: 1752 allkirja

1766 allkirja puudu Tallinnale saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta.

Peatatud: 1752 allkirja

Allkirjade kogumine on lõppenud. Paraku algatus ei kogunud autorite määratud tähtajaks kohalikku omavalitsusse saatmiseks vajalikku 3518 allkirja. Rahvaalgatus.ee säilitab kogutud allkirju maksimaalselt poolteist aastat allkirjastamise algusest, juhuks kui algatus taasavatakse.

Me soovime säilitada bussiliini nr 61 samal marsruudil. Uus liin 54 jääks lisaks. Busiiliin nr.61 kaotamisega suureneb oluliselt autode kasutamine.

https://www.tallinn.ee/et/uusliinivork/liinivorgu-muudatused-haabersti

Meie piirkonnast kaotatakse bussiliin nr 61, millega paljud Kotermaa, Jalami, Tasandi, Astangu, Tagala, Moonalao lapsed sõidavad lasteaeda, kooli, trenni, huviringi, mis põhiliselt asuvad Mustamäel, Õismäel ja Järveotsa teel. Uue plaani järgi kaob Järveotsa teele sõidu võimalus, mis tähendab, et Tallinna Järveotsa gümnaasiumi, Järveotsa lasteaia, Lasteaia Naksitrallid, Lasteaia Sinilill, Tallinna Pääsusilma lasteaia lapsed kaotavad võimalust jõuda haridusasutustesse bussiga. Ja Mustamäe koolides, huviringides ja trennides lapsed peavad sõitma ümberistumisega ja mitmeid kordi ületama ka teed selle jaoks. Bussiliin nr 61 toimib Moonalao-Kotermaa-Tagala-Astangu-Tasandi-Järveotsa tee elanike kiire otseühendusena Õismäe ringiga ja Mustäega, kus asuvad paljud haridusasutused ja suurim terviseasutus PERH ja Lastehaigla. Viimase kümne aasta jooksul on piirkond oluliselt kasvanud ning on jätkuvalt kasvamas. Võiks arvata, et piirkonda, kuhu kolib igal aastal inimesi juurde (eelkõige lastega pered) avatakse uusi liine juurde, mitte ei võeta olemasolevaid ära.

Ei saa kiiresti arenevast elurajoonist võtta ära hästi toimiv liin, mis on eriti koolilastel väga populaarne (lapsed suunduvad Tallinna Järveotsa gümnaasiumisse, Tallina Õismäe gümnaasiumisse, Tallinna Õismäe Vene Lütseumisse, Haabersti Vene Gümnaasiumisse, Tallinna Mustamäe Humanitaargümnaasiumisse, Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasiumisse, Tallinna Arte gümnaasiumisse, Tallinna Saksa gümnaasiumisse ja suurema osa lasteaedadesse). Samuti asub Astangul Astangu Kutserehabilitatsiooni keskus, kus õppivad erivajadusega inimesed (osa nendest kasutavad ka ratastooli), nende jaoks ja ka keskuses töötavate inimeste jaoks on antud liin oluline. Antud liiniga suur hulk inimesi sõidavad tööle PERH-i ja Lastehaiglasse. Uue bussiliini plaanijärgselt kaob ka Kotermaa bussipeatus, mis tähendab, et Astangu Rimisse jõudmine osutub keerulisemaks ja Kotermaa ja Moonalao elanikel jääb ainult bussilii nr 62, mis käib paar korda tunnis. Tallinna linn mainib, et Astangu piirkonna inimesed aina paluvad ühendust Kesklinnaga, kuid unustab sellest, et seda ühendust paluti lisaliinina. Kuni 20.septembrini 2024 saab anda Tallinna Transpordiametile tagasisidet nii neile kirjutades tta@tallinnlv.ee kui ka https://www.tallinn.ee/et/uusliinivork/tagasiside-tallinna-uue-liinivorgu-kohta.

Ettepanekud: Bussiliin nr 61 tuleb säilitada samal kujul ja asendada lühikesed bussid pikkade bussidega hommikusel ajal

Menetlusinfo

Kommentaarid

  1. Käed ära liinilt 61!!!

    Astangu ja Kotermaa linnaosades elavad ka lapsed ja eakad, kellel on vaja otseühendust koolide/lasteaiade ning haiglatega!

    1. Olen nõus

      Olen nõus

      Olen lugenud läbi algatuse "Palume bussiliini nr. 61 säilimist marsruudil: Kotermaa-Astangu-Järveotsa tee-Väike-Õismäe-Tammsaare tee- Tervise-Lastehaigla-Järve haigla. " ja avaldan toetust oma allkirjaga.
      NimiIsikukoodAllkiri