Tõstame tubakaaktsiisi 5%

Ants Jänes,
Peatatud: 3 allkirja

997 allkirja puudu Riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Peatatud: 3 allkirja

Allkirjade kogumine on lõppenud. Paraku algatus ei kogunud autorite määratud tähtajaks Riigikokku saatmiseks vajalikku 1000 allkirja. Kuna allkirjade kogumise algusest on möödas rohkem kui poolteist aastat, pole võimalik enam algatust uuesti allkirjastamisele saata. Seni kogutud allkirjad on ka anonüümitud.

Soovime tõsta tubakaaktsiisi 5 %, mis rakenduks 1. jaanuaril 2021. Eesmärgiks piirata tervisele kahjuliku tubaka tarbimist. Aktsiisist saadav tulu suunata tervishoidu, näiteks haiglate ja kiirabi kriisivalmidusse. Võimaluse korral pidada ka läbirääkimisi Läti, Leedu ja Poolaga, et ühtlustada aktsiiside abil tubakatoodete hindasid, et vältida piirikaubandust.

1. Hea uudis !

Ma polnud teadlik algatust tehes, et 11.12.2019 võeti Riigikogus vastu otsus, et 2021-2023 tõuseb tubakaaktsiis igal aastal 1.jaanuaril 5% ! Seega pole minu algatus enam vajalik ja ma katkestan selle. Aitäh, kes allkirja andis !

Olen lugenud läbi algatuse "Tõstame tubakaaktsiisi 5%" ja avaldan toetust oma allkirjaga.