1280 allkirja kogutud

Allkirjade kogumine on lõppenud, enam ei saa digiallkirja anda. Järgmise sammuna saadavad algatuse loojad pöördumise koos kogutud allkirjadega Riigikogule. Kuna algatuse vastuvõtmine ja menetlemine parlamendis võib kesta mõnda aega, soovitame tellida meiliteavituse selle algatuse järgmiste etappide kohta, klikkides nupul "Telli teavitus".

1280 allkirja kogutud
Autor Inga Raitar

Rail Baltic - valitu, kuula valijate tahet, ära võta vastu meie maad hävitavaid otsuseid!

EV Riigikogu liige!

Mina olen sinu valija. Valisin su Riigikokku, et sa kaitseks minu, Eesti tavakodaniku huve. Kui sa ratifitseerid Rail Balticu uue otsetrassi rajamise, astud sa vastu oma enda rahvale ja kahjustad meie kodumaad.
Sul pole õigust teha kogu eesti rahva elujärge  ja maad pöördumatult muutvat otsust, mille tagajärgede kohta pole sinu kasutuses mitte mingeid usaldusväärseid sotsiaalseid, looduskaitselisi ega isegi majanduslikke prognoose! Sul pole volitusi võtta sadadelt inimestelt ja loomadelt kodupaigad, hävitada hindamatut looduskeskkonda ja võtta meile, Eesti kodanikele, meie lastele ja lastelastele kohustus pidada üleval kahjumlikku laristut.
Meie, Eesti vabariigi kõrgeima võimu, rahva, esindajad, oleme veendunud, et Rail Baltic Tallinn-Pärnu  otsetrassina on Eestile kahjulik.
Sellele kirjale allakirjutanud annavad teada, et kõik Rail Balticu Tallinn-Pärnu otsetrassi rajamise lepingu ratifitseerinud Riigikogu liikmed kaotavad valijate usalduse ja me ei saa teid enam kunagi ühelegi vastutustunnet eeldavale ametikohale valida!

Valitu, kuula valija  tahet ja ära võta vastu oma riiki hävitavaid otsuseid!

Eesti kodanikud

Kas tahad selle algatuse edasise käekäiguga kursis olla?

1. Kalle Sleng

Rail Baltic Järjekordne kahjumi tootja

Praegused raudteed on doteeritavad rail baltic pole erand! Peale selle tekivad meeletud võlad!

1. Peep Leppik

Täiesti õige! Kuid peale hooldamise läheb palju kallimaks ka KAVANDATUD ehituse maksumus, mida nn Euroopa enam kinni ei maksa... Võrdle - Eurotunneli ehitus, korduvalt edasi lükatud BBI või FBB ehitus Berliinis ja äsja valminud Peterburi Arena (7 korda kallim algselt kavandatust!). Aga juba on leitud 28 MÕTLEMISVÕIMETUT inimest meie Riigikogust (+ eraldatud raha), kes asuksid tunnelit ehitama Helsingi-Tallinna vahele... Mõistus tule koju!

2. Ants Stna

kahtlane värk!

See lehekülg töötab kuidagi pidurdatult ja mingit kinnitust selle kohta, et allkiri on nüüd registreeritud ei tule. Olete te kindlad, et see lehekülg ei ole eriteenistuste konrolli all?

1. Silja Valdner

ma olen teiga nõus, mitte kuidagi ei taha see allkirjastamine õnnestuda???

3. Ako Luts

See raudtee ei ole maaga seotud kodanike huvides.

See raudtee ei ole meile vajalik, see poolitab Eestimaa. Sama raha võiks kulutada maaga seotud inimeste igapäevaelu suurte takistuste, tolmavate kruusateede ehitamiseks tolmuvabadeks. Raudtee ei aita Eestit välja majandusseisakust ja ei suurenda ühiskondlikku heaolu nagu koalitsioonilepe lubab. Siin esitatud algatus on asjakohane. Käes on aeg, kus valitud peaksid hakkama täitma valijatelt saadud juhendeid ja muutuma riigi valitsejatest riigi juhtideks. Kus on riigimehed ja riiginaised?

1. Malle Roomeldi

Kuidagi ei taha allkirjastamine õnnestuda.

Ehk seepärast on ka algatus suhteliselt vähe hääli saanud.