Päästkem Narva-Jõesuu metsad!

Natalja Pessotšinskaja,

Päästkem Narva-Jõesuu metsad!

Narva-Jõesuu ja Narva üldsuse, aiandusühistute ja elanike esindajate koosoleku
PÖÖRDUMINE
Meie, üldsuse esindajad ja kohalikud elanikud, palume kohalikku omavalitsust võtta kaitse alla mets, mis kuulub Narva-Jõesuule.
RMK kinnitusel ei ole selle metsa territooriumil lähema 2-3 aasta jooksul raietöid planeeritud, kuid me kõik teame, kui kiiresti lendab aeg ja muutuvad plaanid.
Mets on võrdselt mererannaga olnud ajalooliselt Narva-Jõesuu kuurordi visiitkaardiks. Me tahame säilitada oma „silmatera“ – puhast männiõhku.
Narva-Jõesuud ümbritseva metsaga riigi „rahakotti“ just väga ei täida, kuid turistide ja kohalike elanike meelitamisele Narva-Jõesuu kuurorti aitab ilus männimets vägagi kaasa. Metsa hävitamine on nagu oksa mahasaagimine, millel ise istume.
Meie mets on Narva, Sillamäe ja muidugi Narva-Jõesuu kopsud. Meie ümber on palju kahjulikke ettevõtteid – elektrijaam, õlitehased, Sillamäe sadam – kus asub 7 A-ohukategooriaga ettevõtet. Milleks siis halvendada ökoloogilist olukorda metsa raiumisega, mis säilitab meie tervist?
Palume tungivalt toetada meie ettepanekut ja püüet kaitsta Narva-Jõesuu metsi ja loodust. Pöördume kohaliku omavalituse poole, et tõstatada ametlikul tasandil küsimus Narva-Jõesuu piirkonna metsa lülitamisest looduskaitsetsooni.
Omalt poolt oleme valmis looma kodanikuühenduse metsa kaitseks ja aitama omavalitsust kõigi võimalike omapoolsete
                                    Спасём леса Нарва-Йыэсуу!
ОБРАЩЕНИЕ
 Собрания представителей общественности, садовых товариществ, жителей Нарва-Йыэсуу и Нарвы.
Мы, представители общественности просим местное самоуправление взять под охрану лес, прилегающий к Нарва-Йыэсуу.
По заверениям RMK, на территории этого леса масштабных вырубок не планируется ближайшие 2-3 года. Но мы все знаем, как быстро летит время и меняются планы.  Поэтому заранее хотим обезопасить лес от вырубки.
Лес исторически является визитной картой курорта Нарва –Йыэсуу, наравне с морским побережьем. Мы хотим сохранить нашу «изюминку» - чистый сосновый воздух.
Лесом вокруг Нарва-Йыэсуу «кошелёк» страны сильно не наполнишь, а для привлечения туристов и местного населения посетить курорт Нарва –Йыэсуу красивый сосновый лес очень способствует. Уничтожение леса – это пиление сука, на котором мы все сидим.
Наш лес – лёгкие городов Нарва, Силламяэ, и конечно же Нарва-Йыэсуу. Вокруг нас много вредных предприятий – ГРЭС, масло заводы, порт Силламяэ, в котором находятся 7 предприятий опасности категории А. Так зачем же ухудшать экологическую ситуацию вырубкой леса, который сохраняет наше здоровье?
Мы настоятельно просим поддержать наши предложения и устремления по охране лесов и природы Нарва-Йыэсуу.
Со своей стороны, мы можем создать гражданское общество по защите леса и помогать самоуправлению всеми возможными для нас способами.

Allkirjastada saad ID-kaardi või mobiil-ID-ga. Ennast identifitseerimata ei saa algatusele häält anda.

ID-card

Mobile ID

Kas tahad selle algatuse edasise käekäiguga kursis olla?

1. Ivan Filippov

Сбережем наш лес

Лес должен быть.

1. Ljubov Sharov

Лес должен быть!!!!

2. Natalja Pessotšinskaja

+1 и должен быть полноценным лесом, а не порослью.

и должен быть полноценным лесом, а не порослью.

1. Roman Kruglov

+1 Курортная зона не тундра!

Лес умирает от заболоченности, дренажные канавы забиты, чаще мусором. Готов принять участие в контроле лесополосы, возможно и субботнике! Берите пример с вырубками в соседней Финляндии. Их процесс проходит гораздо цивилизованней, с последующим удалением корней и сопутствующего мусора. Не забываем о восстановлении повреждённых лесных дорог. Так как передвижение даже пешком в некоторых местах не возможно от рытвин и чрезмерного давление на грунт. Курортная зона не тундра!

1. Tuuli Reinsoo

Mets, see on osa kultuurist, mitte puiduvaru.

Toetan Narva-Jõesuu piirkonna looduskeskkonna säilimist. Narva-Jõesuu on kuurort, mitte puuhoov. Eesti Vabariik, ära palun valeta rohkem maailmale näkku, et meil on ilusad metsad, kui meil on vaid ilusad kännud. Valitsus, Keskkonna- ja Kaitseministeeriumid - ärge olge sellised jõuetud ludrid. Kuidas te meid vaenlase eest kaitsete, kui te ei suuda isegi metsi kaitsta? Kui tahate reklaamida Eestit kui metsariiki, siis ei piisa virtuaalsest imagoloogiast. Näidake, et te ei piirdu ainult sõnadega. Kultuuriministeerium - eesti inimeste metsakultuur ja metsaarmastus on ainulaadne ka maailmapärandi seisukohalt ega olene rahvusest. Metsaga seotud traditsioonid tuleks kaardistada, igas Eestimaa paigas peaks uurima, milline tähendus on kohalikul metsal inimeste jaoks, et seda mitte kergekäeliselt raiuda. Kui sel on kultuuriliselt oluline roll ELUSA metsakooslusena, siis ei tohiks seda raiuda. Meil kõigil, kes me siin elame, on metsaga eriline side, mis ei piirdu majanduslike huvidega.

1. Marko Veide

Tere Rahvaalgatus

On olemas Eesti pass ja juhiluba, kuidas saan anda allkirja?

1. Eesti Koostöö Kogu

Tere! Rahvaalgatus.ee on loodud kollektiivsete pöördumiste toetajatele digiallkirja andmiseks.Pöördumise algataja võib Riigikogule koos digiallkirjadega üle anda allkirju ka paberkandjal, kuid selles osas tuleb Teil suhelda otse algataja(te)ga ja uurida, kas nad paberile ka toetusallkirju koguvad.Digi- ja paberallkirjad on seaduse silmis võrdsed ning lähevad Riigikogule saadetuna mõlemad arvesse.ID-kaardi ja mobiil-ID allkirjastamisvõtit saab kasutada PIN2-koodi abil. Mis tahes muu viis oma isiku tuvastamiseks ei võrdu digiallkirjastamisega. Lisaküsimuste korral palume need võimalusel esitada otse tagasiside aknasse - nii jõuab informatsioon kõige kiiremini meie meeskonnani. Heade soovidega