#kuidasmekestame arutelusarja teemaseminar: Eesti sisene ränne#kuidasmekestame

Maris Jõgeva,

Algatus on arutelufaasis. Esita oma kommentaar.

44 päeva jäänud
2018. aasta sügiskuudel toimus 32 kogukondlikku #kuidasmekestame arutelu, kus osalejad arutlesid rahvastikutrendide üle ning pakkusid välja lahendusi rahvastiku vähenemisega seotud probleemidele. Üheks aruteluteemaks oli ränne, millesse sisse vaadates rõhutasid osalejad ebavõrdsete tingimuste tõttu kodukohast linnadesse või välismaale rändamist, mille tagajärel jäävad maakohad tühjaks.

Ettepanek

Ootame asjatundjaid ja huvilisi 5. veebruaril  kell 13-17 teemaseminarile, mis toimub Tallinnas Arhitektuurikeskuses (registreerimine: https://goo.gl/forms/BJYxhOrbJYrouAij1) või jagama oma mõtteid siinsealgatuse kommentaariumis.

Põhjendus

#kuidasmekestame aruteludel osalejate kogemuste ning arvamuste pinnalt sai kirja mõnikümmend lahendusideed regionaalpoliitika täiendamiseks, mis on praegu esmasel tagasisidestamisel mõju ning rakendatavuse osas. Kokkuvõtlikult näeb ideid https://kestame.rahvaalgatus.ee/tulemused, enne seminari avaldame siinsamas lehel ka ettepanekuid toetavad ja neile vastu rääkivad argumendid.
Teemaseminari korraldamise eesmärgiks on jõuda ideedest nutikate tegevuste ja/või oluliste poliitikaettepanekuteni. Olete teretulnud siinse foorumi kommentaariumis kaasa rääkima, või siis kasutama akent #kuidasmekestame arutelusarja protsessi jälgimiseks ja tulemustega kursis olemiseks. Arutelusarjast leiab rohkem infot https://kestame.rahvaalgatus.ee