Automaksu kehtestamine Eestis

Kenno Ruul,
Arutelu lõppenud

Arutelu tähtaeg:

Eesti on EL ainus automaksuta riik

Eesti on ainus Euroopa Liidu riik, kus pole elanike transpordieelistuste suunamiseks kasutusele võetud automaksu. Transpordi maksustamine jääb Eestis liikmesriikide keskmisele alla üheteistkordselt

1. 2017. a sooviti Eestis kehtestada automaksu

2017. a sooviti Eestis kehtestada automaksu, mis oleks eelarvesse toonud  20 miljonit eurot. Näiteks 130g/km CO2 õhku paistava auto eest oleks tulnud maksta ühekordset registreerimistasu 390 eurot.

1. Seni kuni pole taastatud normaalset ühistranspordiühendust üle Eesti kõikide piirkondadega, seni kuni kehtib Eestis miinimum palk a/la bruto 700,00 euri, seni kuni kõigile olenemata palga suurusest on maksimum tulumaks, seni kuni pole täielikult ratifitseeritud Eesti poolt Sotsiaalhartat - Eesti ratifitseeris Sotsiaalharta 2000. aastal, kuid mitte täielikult, seni kuni olenemata teenuse kvaliteedist arstiabile, maksame kõik ühisesse katlasse sotsiaalmaksu, seni kuni Eesti ei tunnista 2012/2013 a kohtuotsust "kogu saadav pension on tulumaksu vaba", jne, seni ei saa nõuda ka mingit automaksu, eriti praeguse valitsuse ajal ! See lisa raha läheks koheselt valedesse kätesse ja valede eesmärkide täitmiseks!

2. Küsimus

Selle ettepaneku tegijale oleks ainult üks küsimus. Millist konkreetset olemasolevat probleemi automaks lahendaks?

1. Kohatu teema

Peale tööinimeste jaoks vajaliku ühistranspordi täielikku likvideerimist on väga kohatu sellist teemat püstitada.