PEREKONNA PRIVILEEGI KAITSEL - abielu on ühe mehe ja ühe naise vaheline liit

Kenno Põltsam, Kenno Põltsam,
Peatatud: 114 allkirja

886 allkirja puudu riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Peatatud: 114 allkirja

Allkirjade kogumine on lõppenud, enam ei saa digiallkirja anda. Kuna algatus ei kogunud seatud tähtajaks vajalikku miinimumi (1000 allkirja), on see praegu autorite poolt peatatud. Rahvaalgatus.ee säilitab kogutud allkirjad ühe aasta jooksul juhuks, kui algatus taasavatakse digiallkirjade kogumiseks.

Olgugi et Eestis sõlmitud abielud on enamasti ilmalikud, on see sellegipoolest garantii nii mehele kui ka naisele kuid suuresti pereloojale kes on eostatud loomulikul viisil.

Samasooliste paaride vaheline suhe ei suuda iial anda meile tuntud viisil järeltulijaid – erinevast soost paarid ei pruugi küll saada/tahta järeltulijaid, aga nad on selleks loodud. Abielu on traditsiooniliselt olnud erinevast soost inimeste privileeg, kes ei praktiseeri vaid kontratseptiivset suhet mille lõppeesmärgiks on nauding, vaid annavad ka panuse oma rahva järelkasvule. Kas traditsiooniline enamus peab oma privileegist loobuma? – EI! Ja me mõistame et sooneutraalne abielu sillutab tee laste soetamisele ebaloomulikul viisil ja toidab valet, et sugu on vaid sotsiaalne konstruktsioon.

Selleks et säiliks meile tuntud abielu mõiste, perekonna ja abielu mõistet ei saa teineteisest lahutada ning neid ei saaks poliitiliste tõmbetuulte keerises moonutada, tulebki abielu määratleda põhiseaduses ühe mehe ja ühe naise vahelise liiduna.

Austatud Riigikogu Anname oma allkirjaga teada, et 1) soovime et abielu määratletaks põhiseaduses ühe mehe ja ühe naise vahelise liiduna 2) soovime et taastataks abikaasade ühine tuludeklaratsiooni võimalus 3) soovime et riik ei telliks avalikus ruumi tarbeks propagandat mis normaliseeriks ebaloomuliku seksuaalkäitumist nagu homoseksuaalsus või rasestumisvastased vahendid, sest need ei suuda tagada eesti rahvuse ja kultuuri säilimist läbi aegade 4) soovime et Riigikogu lükkab tagasi katsed kriminaliseerida vaenukõne vms mis suukorvistaks avaliku meediaruumi ja tasalülitaks universaalselt-rahvuslikult mõtlevad inimesed

*Antud petitsiooni allkirjastajad toetavad ka 25. oktoobril samas netikeskkonnas algatatud petitsiooni – perekonnaseaduse mittemuutmiseks, mis palub Riigikogul jätta abielu Perekonnaseaduses täpselt selliseks nagu ta praegu on ning keelata samasooliste inimeste abielu registreerimine! https://rahvaalgatus.ee/initiatives/9354f80a-843e-47af-944e-14a6422edac5

1. LAHE :D

Kui tahad hoida nii nagu oli vanasti, siis mina olen gay, kuid ma olen nõus sellega, siis kui hoitakse täieliku vanad abielu tingimused. Seal, kus vanemad valisid oma lastedele paari kui ka - (tsitaat mis tähendas vanasti abielu ja mis oli reeglid): Traditsioonilised põhimõtted, mis reguleerisid abikaasade valikut, hõlmasid kohustuslikku või eelistatud leviraati (tava, mis nägi ette abikaasa läheduse järjekorras lese abielu surnud abikaasa venna, mõnikord ka teiste sugulastega), sororat (tava, mis nägi ette lese abielu õega) tema surnud naine), nõoabielu (nõod või nõdade vaheline abielu). Miks heterod valivad mis on traditsioon ja mis ei ole traditsioon? Traditsioon sinu jaoks ja minu jaoks on erinevad asju. Miks sa valisid traditsiooniks ainult see, et mees+naine, kuid miks sa ei ole nõus sellega mis oli vanadest ajast traditsioon. Miks see oli muutunud? Las jääb siis õige traditsioon mis oli vanast ajast. Hoidke traditsioonid siis täiesti. Mitte nii, et see abielu traditsioon ma hoian, aga see abielu traditsioon mulle ei soobi või ei meeldi ja ma seda siis ei hoia. Kas tead vastus selle küsimusele? Õige vastus - maailm muutub, kõik läheb õigemaks ja paremaks. Me kõik oleme inimesed. Ma maksan maksud ja riik peab inimesed arvestata võrdselt. Kui riik see kord ei tee võrdselt, siis me kõik küsime oma maksud tagasi ja räägime sellest, et me ei ole nõus maksta siis maksud tulevikus kuni me ei ole võrdselt! Ja tead, kes sel juhul kaotab? Kindlasti sina ja sinu laps, kes käib tasuta kooli, tasuta seal sööb jne. Meid on väga palju! Ja palju geid ja lesbi juhtkonnas, kes kindlasti maksavad palju rohkem maksud, kui sina!

1. Tõlgime vene keelde!

Toetan!

1. Mitmeti mõistetav

Kui väidate, et tänapäevase meditsiini saavutused, nagu laste kunstlik viljastamine, surrogaatemadus vms on laste saamine ebaloomulikul viisil, siis ei saa teiega kuidagi nõustuda. Kui te mõistate selle ebaloomuliku viisi all midagi muud, siis tuleks seda selgitada. Abielu mõiste võiks ju jääda kasutusse ainult ühe mehe ja ühe naise vahel, kuid siis tuleks ühtlustada muude paaride õigused-kohustused. Tegelikult peaks riik reguleerima inimeste vahelisi õigus- ja majandussuhteid ja seal ei tohiks vahet olla, mis soost, mitu inimest ja kuidas nad seotud on. Peaasi, et kõik osalised on teovõimelised. See, kuidas inimesed omavahelist lepingut kutsuvad, peaks jääma nende endi või siis usuorganisatsioonide otsustada. Seega ma ei oska öelda olen ma p1 päri või mitte. Riik ei peaks andma majanduslikke eeliseid lihtsalt selle eest, et inimesed sõlmivad ühe lepingu, mille võib iga kell tühistada, selline õigus peaks olema ühise lapse (laste) vanematel olenemata nende abielustaatusest. P2-ga ei saa nõustuda. Mille alusel te panete homoseksuaalsuse ja rasestumisvastased vahendid ühte mõistesse kokku? Rahvusliku kultuururuumi säilimise huvides võiks üldse igasugust seksipropagandat avalikus ruumis vähem olla. See ei tähenda, et seda lastele õpetama ei peaks. P3-ga võib osaliselt nõustuda. Iagsugune kontrollimine, käskimine ja keelamine on ammu ületanud mõistliku taseme. P4-ga võib igati nõustuda. Paraku ei saa kokkuvõttes teile toetusallkirja anda. Liiga palju vastuolulist sisu.