Piiripunkti Narva-Ivangorod ööpäevaringse töörežiimi taastamine jalakäijatele

Timofei Ivaštšenko,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Riigikogus
  4. Järelkaja
1002 allkirja

🚫 Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta 🚫

Algatus on Riigikogus. Vaata menetlust.

Eesti keelesVene keeles (tõlge)

Inimeste suure voolu tõttu kogunevad kella 7.00-23.00 vahemikul inimesed piirisillale ja seisavad järjekorras keskmiselt 5 tundi. Selle vältimiseks peab suurendama piiri töötunde, sest siis jaotavad inimesed oma piiriületuse öötundidele. See vähendab järjekordi oluliselt.

Varem toimis Narva - Ivangorod jalakäijate piiripunkt ööpäevaringselt, mis hõlbustas oluliselt Eesti- Venemaa piiri ületamist. Praegu on piiripunkti tööaeg 7.00-23.00, mis tekitab piiri ületavatele jalakäijatele olulisi ebamugavusi. Seoses Soome-Venemaa piiri sulgemisega põgenike sissevoolu tõttu suurenes oluliselt turistide voog Soomest läbi Narva - Ivangorod piiripunkti. Antud punkti läbisõit autodele on remondiks suletud ja turistid ületavad piiri jalgsi, mis suurendab jalakäijate koormust. Sooja hooaja ja puhkuste perioodi algusega on ka inimeste voog märkimisväärselt suurenenud. Lisaks on piiripunkti koormus suurenenud reisibusside tõttu. Reisijad on nüüd sunnitud piiri ületama jalgsi, samas kui varem olid nad seda ületanud bussiga, sealhulgas ka öösel. Inimeste suure voolu tõttu ajavahemikus 7.00-23.00 kogunevad inimesed piirisillale ja seisavad järjekorras keskmiselt 5 tundi. Tualettruumide puudumine selles kohas on sanitaarstandardite rikkumine ja põhjustab kodanikele täiendavaid ebamugavusi. Igapäevaselt ületavad Narva – Ivangorod piiripunkti erineva vanusega inimesed koos laste ja koduloomadega, samuti ka puuetega inimesed ja eakad. Varem esitatud statistika, mille alusel piiri töörežiim oli piiratud, ei vasta nüüd praegusele olukorrale. Inimeste voolu järsu muutuse tõttu ei ole põhjust piiripunkti töörežiimi piirata ka edaspidi. Palun lahendada olukorda, kus turiste teistest riikidest, Euroopa Liidust ja Eesti kodanikke ei lubata Narvasse pärast kella 23.00. Inimesed jäävad piiride vahele ööbima. Selline suhtumine inimestesse ületab meie kaasaegse ühiskonna raamistikud. Puudub seaduslik põhjus, miks inimesi üle piiri ei lubata.

Ettepanek taastada Narva - Ivangorod piiripunkti ööpäevaringse töörežiimi.

Narva - Ivangorod piiripunkti ööpäevaringse töörežiimi taastamine võimaldab:

  • Pakkuda mugavust piiri ületavatele kodanikele.
  • Vähendada ooteaega piiril, mis on eriti oluline suurenenud inimeste voolu pärast.
  • Järgida sanitaarstandardeid ja tagada juurdepääs vajalikele mugavustele.

Menetlusinfo

  1. Algatus jõudis Riigikokku

  2. Algatus saadeti riigikokku

    Kollektiivse pöördumise menetlusse võtmise otsustab Riigikogu juhatus 30 kalendripäeva jooksul.

  3. Algatus kogus 1000 allkirja

  4. Algatus kogus 100 allkirja

Kommentaarid

  1. sulgemine

    Ma sulgeks selle piiripunkti seniks kui Venemaa normaalseks muutub( Aga millal see juhtub ,seda teab jumal taevas

    1. Kas olete kunagi mõelnud, et seal elab palju sugulasi ja inimesed külastavad oma sugulasi ja perekondi? Kui teil pole seal kedagi, siis ärge minge räägi kõigi eest välja!

    2. Noh, loomulikult, miks mõelda teiste peale? Sa elad üksi sellel planeedil ju ja see, et kunagi oli see kõik üks riik ja nüüd on paljudel inimestel (ja mitte ainult eestlastel) seal palju sugulasi, on sulle ükskõik.

  2. Я поддерживаю открытие границы в ночное время

    Я не понимаю почему на ночь закрыли границу. Поток людей в этом направлении в когда большой. И все это прекрасно знают. Почему молча наблюдают? Ведь страдают ни в чем неповинные люди. Неужели это кому то нравится.? Всегда должен брать вверх здравый смысл и человечность .

    1. Natalja

      Полностью поддерживаю мнение Тимофея Иващенко. Советы не посещать Россию не для меня: у меня там старенькая больная мама, которая живет одна. Живу в Нарве и своими глазами вижу чудовищные очереди на Петровской площади и на мосту.

      1. Полностью поддерживаю мнение Тимофея Иващенко.

        Полностью поддерживаю мнение Тимофея Иващенко.

        1. Elena Matyushkina. 24.06.2024 21;04

          Полностью поддерживаю мнение Тимофея Иващенко. Граница должна быть открыта круглосуточно. У меня в России сын, маленький внук и очень пожилой брат. Просто необходимо хотя бы 3-4 раза в год встречаться и поддерживать друг-друга. Toetan täielikult Timofei Ivaštšenko arvamust. Piir peab olema avatud 24 tundi ööpäevas. Mul on Venemaal poeg, väike lapselaps ja vanem vend. Peate lihtsalt kohtuma 3-4 korda aastas.

          1. Toetan/Поддерживаю

            Olen Timofei Ivaštšenko toetaja. Järjekorrate absurdsust ja hügieeni puudust peaks lõppetama! Elu jookseb edasi, ei saa inimesi lõigata Venemaast ära, meid seob ajalugu, perekond, kultuur jpm. Millest me räägime, kui meie Kaja Kallase mehe bisness paikneb seal, kõik me oleme seotud ja peaeme arvestama KÕIKIDEGA!

            1. Täiesti kinni kõik piirid idasuunal

              Käik idapiirid kinni, kuniks on taastatud jooned, mis olid enne 2022 või veel parem 2014.

              1. Millist seost omab sellega Eesti ja Euroopa turistid? Kas see tähendab, et te ei saa kohtuda oma sugulastega? Kujutage ette, et teie sugulased elavad Soomes ja Eesti sulgeb piiri, mis eraldab teid teie perest ja sugulastest, sest kusagil ei ole järgitud teise riigi piire. Te kirjutate praegu, mõeldes ainult iseendale.

            2. Марина

              Дайте народу спокойно пересекать границы,радоваться жизни, хватит уже ограничивать во всем народ. Живите в мире, уважении к друг другу и будет счастье

              Olen lugenud läbi algatuse "Piiripunkti Narva-Ivangorod ööpäevaringse töörežiimi taastamine jalakäijatele" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
              NimiIsikukoodAllkiri