Tartu vallale

Raadi lastehoiu tubade temperatuurid suviti

Almer Leppsaar,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Menetluses
  4. Järelkaja
100 allkirja

🚫 Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta 🚫

Algatus on menetluses. Vaata menetlust.

Toome paremad elutingimused Raadi lastehoiu lastele ja kasvatajatele.

Kuna olen ise lapsevanem ning minu laps käib Raadi lastehoius. Olen märganud, et suviti on lastehoius toatemperatuurid tihti üle 30°c ning lapsed ja kasvatajad on juba paar tundi peale päeva algust väsinud ja lapsed läbimärjad. Tööohutusjuhendis on ka olemas märge, et temperatuur ei tohi ületada töökeskkonnas teatud piiri. Töödel, mida tehakse seistes, mis on seotud käimisega, väiksemate (kuni 10 kg) raskuste kandmisega ning millega kaasneb mõõdukas füüsiline pingutus, 16–22 °C; töödel, mis on seotud pideva liikumisega, suuremate (üle 10 kg) raskuste teisaldamise ja kandmisega ning mis nõuavad suurt füüsilist pingutust, 15–20 °C.

Ütleme siis nii, et üle 30 kraadi ei ole aktsepteeritav laste ja kasvatajate suhtes.

Esitan allkirjade täitumisel petitsiooni Tartu Valda! Seega teen üleskutse Teile, Raadil elavatele inimestele, emadele, isadele, vanaemadele ja vanaisadele kelle laps käib ning neile kelle laps ei pruugi käia Raadi lastehoius, kuid kes saavad aru, et 30°c toas ei ole adekvaatne temperatuur meie mudilastele ega ka kasvatajatele.

Menetlusinfo

Kommentaarid

  1. Ehk võib Riigi Teataja link olla:

    Hetkel kehtivate seaduste järgi ei vasta ruumi temperatuur ja/või kliima kehtestatud määrustele. Riigi teatajast: https://www.riigiteataja.ee/akt/111102011003 Tervisekaitsenõuded koolieelse lasteasutuse maa-alale, hoonetele, ruumidele, sisustusele, sisekliimale ja korrashoiule § 9. Nõuded ruumide sisekliimale. " (6) Rühmaruumi õhutemperatuur peab olema vähemalt 21 °C. Õhutemperatuuri tõusmisel üle 26 °C tuleb võtta tarvitusele meetmed temperatuuri mõju vähendamiseks." Loodan, et saate kiirelt abi ja sisekliima korrigeeritakse. Pikaajaline kliimaprobleem võib põhjustada mitmeid haiguseid ja terviserikkeid.

    Olen lugenud läbi algatuse "Raadi lastehoiu tubade temperatuurid suviti" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
    NimiIsikukoodAllkiri