Rae vallale

Kuldala pargi säilitamine

Triin Raja,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Menetluses
  4. Järelkaja
459 allkirja kogutud
ALLKIRJASTA

Rae vallale saatmiseks allkirjad koos! Allkirjastamise tähtaeg: .

🚫 Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta 🚫

Üleskutse Rae vallale Kuldala pargi säilitamiseks

Lugupeetud Rae Vallavalitsus

Selle üleskutse esitajateni on jõudnud informatsioon, et Peetri alevikus asuva Kuldala pargi omanik on teinud Rae vallale ettepaneku Kuldala pargi kinnistu soetamiseks. Omaniku sõnul ei jõua ta enam pargi üha kasvavaid kulusid tasuda, s.t avalikult kasutatavat parki isikliku rahaga aastast aastasse toetada ja hooldada ning leida tuleks jätkusuutlik alternatiiv.

Loodame, et Rae vald mõistab sarnaselt piirkonna elanikega seda, kui väärtuslik ja oluline on Kuldala park kohalike elanike jaoks ning otsib aktiivselt võimalusi kuidas park elanikkonna hüvanguks säilitada.

Kuldala pargi näol on tegemist viimase rohelise oaasiga Peetri aleviku üha tihenevas linnamaastikus. See on turvaline koht, kus meie lapsed saavad mängida, joosta, jalgratastega sõita, loodust uurida, onne ehitada ja puude otsas turnida. Siin on võimalus täiskasvanutel jalutades päevaseid pingeid maandada, sportida ja oma lemmikloomadega jalutada. Siin on väikelastele mänguväljakud, kus vanemad saavad oma mudilastega mõnusalt aega veeta. Siin on lapsevankritega jalutajatel võimalik eralduda tänavamürast. Suure palavuse korral on siin võimalik varjuda päikese eest, tormiste ilmadega aga suurte tuulte eest. Kuldala park on unikaalne ning leiab igapäevaselt väga tihedat kasutamist. Lisaks kasutavad Kuldala parki lähemad lasteaiad ning kool õppetegevuste läbiviimiseks.

Kodulähedane looduskeskkond toetab igati igaühe vaimset tervist ja aitab pingeid maandada. Metsloomadele, lindudele, putukatele, nahkhiirtele on see park veel üks viimaseid naturaalseid elupaiku Peetris.

Selline keskkond väärib säilitamist ja seetõttu oleks pigem vald pargile parim uus omanik, kui mõni eraisik või ettevõte. Iga uue eraisikust või ettevõttest omaniku puhul jääks õhku küsimus tema motiividest ja eesmärkidest kinnistu soetamisel, sest arusaadavalt on iga investeeringu eesmärk mingisugune tootlus ja ilmselgelt kaasnevad tootlusega ka pargi keskkonda lõhkuvad ja halvendavad mõjud.

Siinkohal teemegi Rae vallale üleskutse, et vald leiaks võimaluse oma elanikele väga oluline küsimus edukalt lahendada ja luua kindlustunne tulevikuks, et Kuldala park jääks endiselt kõigile soovijatele avalikult kasutatavaks, looduslikuks ja turvaliseks.

Täname hoolimise ja mõistva suhtumise eest!

459 allkirja kogutud

Rae vallale saatmiseks allkirjad koos! Allkirjastamise tähtaeg: .

Anna sellele algatusele oma allkiri!

Arvesse läheb ainult üks vähemalt 16-aastase Rae valla alalise elaniku poolt antud allkiri.

Menetlusinfo

Kommentaarid

    Olen lugenud läbi algatuse "Kuldala pargi säilitamine" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
    NimiIsikukoodAllkiri