Kaja Kallas peab tagasi astuma!

Eesti Keskerakond, Anneli Ott,

Kommentaarid

Tegemist ei ole rahvaalgatuse, vaid poliitilise kampaaniaga

Miks ei ole juures infot, et tegemist on Keskerakonna algatusega? On väga kahetsusväärne, et üks partei teeb oma kampaaniat kasutades selleks ära kodanikualgatuse kattevarju. Rahvaalgatus.ee "Head tavad" ütleb: "Riigikogus esindatud erakondadel ja Riigikogu liikmetel soovitame arutelu algatamiseks kasutada osalusportaali asemel oma parlamendi mandaati ning kodu- ja töökorrast tulenevaid võimalusi ja meetmeid." Selline tegevus Keskerakonna poolt kahjustab rahvaalgatuse mõtet ja tähendust ühiskonnas.

  1. Täna, mil allkirjastamisele panemisest on möödas üle kolme nädala, lisati lõpuks Keskerakond algatajate reale. Võib-olla et parem hilja kui mitte kunagi, aga osad inimesed, kes enne seda on andnud petitsioonile oma allkirja, võivad olla seda teinud teadmata, et toetavad sellega ühe poliitilise partei poliitilist kampaaniat. Veelkord: tegemist ei ole rahvaalgatusega, vaid allkirjade kogumisega, mille on algatanud üks suur poliitiline organisatsioon.

  2. Vabandan oma eksimuse pärast - mitte üle kolme nädala, vaid üle kahe nädala on möödas allkirjastamisele panemisest. Seal ei ole sisulises mõttes siiski suurt vahet.

  3. Ma ei ole ühegi erakonna liige. Aga kui Keskid selle algatasid, siis müts maha nende ees.