Andres Aarelaid,
Peatatud: 10 allkirja

990 allkirja puudu Riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Peatatud: 10 allkirja

Allkirjade kogumine on lõppenud. Paraku algatus ei kogunud autorite määratud tähtajaks Riigikokku saatmiseks vajalikku 1000 allkirja. Kuna allkirjade kogumise algusest on möödas rohkem kui poolteist aastat, pole võimalik enam algatust uuesti allkirjastamisele saata. Seni kogutud allkirjad on ka anonüümitud.

Praegu käib õige küsimuse otsimine. Toetades seda petsitsiooni toetad selle küsimuse sisu, see on oluline. Eks alati leiab ütlemist, ei vasta sellele ja tollele. EU referendumi küsimus 2003 oli ka mitmeti tõlgendatav. Kõigil sh. samasoolistel on praegugi kõik õigused koos elada ja reguleerida oma (rahalisi) suhteid, vajadusel tsiviilpartnerlus jne. Pole ka mõtet küsida, kas välismaal sõlmitud teistsugused abielud on kehtivad Eesti territooriumil: nad ei ole, kuivõrd perekonnaseadus sätestab abielu mõiste siin üheselt. Kohtulahend, kus otsustatakse teisiti, on seega seadusevastane. Kuna taolisi on esinenud ja arvestades muud poleemikat selle ümber, ongi antud küsimus asjakohane. Küsimus ei too kaasa riigikogu tagasi astumist, see toimub ainult seaduseelnõu hääletusele panekul, kui hääletus läbi kukub. Abielu on staatuse küsimus peamiselt, kes soovib. Erijuhud nagu lapsendamine võib lahendada ka teisiti.

Olen lugenud läbi algatuse "Kas abielu ainult mehe ja naise vahel vajaks perekonnaseadusest laiemat seaduse kaitset?" ja avaldan toetust oma allkirjaga.