Kas abielu ainult mehe ja naise vahel vajaks perekonnaseadusest laiemat seaduse kaitset?

Andres Aarelaid,
ALLKIRJASTA

991 allkirja puudu riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Praegu käib õige küsimuse otsimine. Toetades seda petsitsiooni toetad selle küsimuse sisu, see on oluline. Eks alati leiab ütlemist, ei vasta sellele ja tollele. EU referendumi küsimus 2003 oli ka mitmeti tõlgendatav. Kõigil sh. samasoolistel on praegugi kõik õigused koos elada ja reguleerida oma (rahalisi) suhteid, vajadusel tsiviilpartnerlus jne. Pole ka mõtet küsida, kas välismaal sõlmitud teistsugused abielud on kehtivad Eesti territooriumil: nad ei ole, kuivõrd perekonnaseadus sätestab abielu mõiste siin üheselt. Kohtulahend, kus otsustatakse teisiti, on seega seadusevastane. Kuna taolisi on esinenud ja arvestades muud poleemikat selle ümber, ongi antud küsimus asjakohane. Küsimus ei too kaasa riigikogu tagasi astumist, see toimub ainult seaduseelnõu hääletusele panekul, kui hääletus läbi kukub. Abielu on staatuse küsimus peamiselt, kes soovib. Erijuhud nagu lapsendamine võib lahendada ka teisiti.

991 allkirja puudu riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Allkirjastada saad Id-kaardi, Mobiil-Id või Smart-Id-ga. Ennast identifitseerimata ei saa algatusele allkirja anda.