Keskharidus kohustuslikuks

Philip Lomakin,
ALLKIRJASTA

1000 häält puudu riigikokku saatmiseks. Hääletamise tähtaeg: .

Paljud Eestis elavad noored ja põhiharidust omandanud inimesed paraku jäävad põhiharidusega elu lõpuni või siis ei saa omandada kvaliteetset keskharidust esiteks gümnaasiumides, valides (või on sunnitud valima) õppimist pakutavatelt erakoolidelt (kus on vajalik maksta hariduse eest) või siis kutsehariduses erialat mille õpilane üldse ei soovigi omandada, samuti paljude eestikeelsete gümnaasiumite sisseastumiskatsed takistavad kvaliteetse keskhariduse omandamist.

Ettepanek

Minu ettepanek on muuta Keskharidust kohustuslikuks, säilida õpilaste õigust valida keskhariduse omandamise teed ehk gümnaasium või kutseharidus, säilida õpilase õigust valida õppekoha kus õpilane jätkab õppimist.

Põhjendus

Kohustuslik keskharidus muudab Eestis elavate ja noorte inimeste elu, tagades ja säilides esiteks: kõrghariduse omandamist, teadvust, realiseerimisvõimalust, ka tööturul töötude inimeste vähendamine (paljud töötud omavad ainult põhiharidust) toob suurt kasu Eestile. Keskharidus on inimese arenemise alus mis tagab tema tuleviku võimalusi ühiskonnas ja elus.

1000 häält puudu riigikokku saatmiseks. Hääletamise tähtaeg: .

Allkirjastada saad ID-kaardi või mobiil-ID-ga. Ennast identifitseerimata ei saa algatusele häält anda.