Nt mahla puhul peab mahla sisaldus olema 100%, muidu seda mahlaks nimetada ei tohi. Nektaris peab olema teatud % mahlasisaldust. Ülejäänud on mahlajoogid.
Nt või on ainult piimarasva sisaldav toode, milles rasva on vähemalt 80% ja vett mitte üle 16% jne. Ka juust on kindlalt defineeritud, ülejäänud on "juustulaadsed tooted" jne.
Ühesõnaga, paljud tooted on kindlalt reguleeritud. Miks ei kehti sama põhimõte mitmete teiste toiduainete puhul, kus praegu tarbijat eksitatakse?
Näiteks: "Rukkisepikus" võib nisujahu olla rohkem kui rukkijahu. "Mustikajogurtis" võib olla mustika asemel vaid mustika lõhnaaine. "Pistaatsiapähklitega jogurtis" võib pistaatsiapähkleid olla vaid 0.01%? See on 13x vähem kui soola (0,13%) ja 1100x vähem kui suhkrut (11%) selles jogurtis.
ETTEPANEK: toiduainete nimedes lubada täpsustav nimetus vaid põhitooraine järgi.