Gümnaasiumitesse piim!

  • Aston Viikmaa
,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Riigikogus
  4. Järelkaja
25 allkirja
ALLKIRJASTA

975 allkirja puudu Riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta.

Pelgulinna ja Mustamäe riigigümnaasiumites käib ligi 1500 õpilast, kellel pole isegi raha eest võimalik koolis osta piima. Meie leiame, et riik soovib meie pealt kokku hoida ja piima meile mitte osta. Meie soovime, et meie koolides oleks võimalik koolisöögi kõrvale piima juua.

Meie oleme PERG-i õpilased ja meie suur mure on see, et PERG-is ja MURG-is ning muudes gümnaasiumites ei pakuta joogiks piima. Juba eelnimetatud riigigümnaasiumites õpib ligi 1500 õpilast, kellel pole isegi raha eest võimalik kooli sööklas osta piima. Meie leiame, et riik soovib meie pealt kokku hoida ja piima meile mitte osta. Meie soovime, et meie koolides oleks võimalik koolisöögi kõrvale piima juua. Piim on tervisele hea ning piima pakkumine koolis aitaks tervisele kaasta. Järgnevas artiklis,(mis avaldati vastastikuse eksperdihinnangutega väljastuses) on uuritud, mis on piima ja piimatoodete mõjud inimese tervisele ning sealt meile märkimisväärne on see, et piima joomine vähendab lapsepõlve eas ülekaalulisuse riski. (Uuring on inglise keeles.) https://www.tandfonline.com/doi/full/10.3402/fnr.v60.32527#d1e203

Riik võiks eelarvesse teha ruumi, et (riigi)gümnaasiumitele piima osta. Kui rahaga on probleem, siis võiks ikka piima saada, äärmisel juhul isegi väikese summa eest. Riik võiks vaadata, kuidas hetkel põhikoolides piima ostmine, transportimine ning välja jagamine välja näeb ja sealt õppust võtta ning PRIA nõuded vastavalt vajadusele ümber teha.

25 allkirja

975 allkirja puudu Riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Anna sellele algatusele oma allkiri!

Allkirjastada saab vähemalt 16-aastane Eesti alaline elanik.
Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta.

Mobiil-ID-ga allkirjastamine on sulle tasuta tänu annetustele.

Smart-ID-ga allkirjastamine on sulle tasuta tänu annetustele.

Kommentaarid

    Olen lugenud läbi algatuse "Gümnaasiumitesse piim!" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
    NimiIsikukoodAllkiri