Tõrva vallale

Säilitame Tõrva Kõrtsihoone ajaloolise välimuse!

  • Virgo Kosemets
,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Menetluses
  4. Järelkaja
34 päeva jäänud

Arutelu tähtaeg:

Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta.

Algatus on ühisloomefaasis. Esita oma kommentaar.

Ühisloomefaas on mõeldud algatuse tekstile kommentaaride ja ettepanekute kogumiseks — algatust veel allkirjastada ei saa. Ühisloomefaas kestab vähemalt kolm päeva, mille vältel algataja saab muuta nii teksti, tõlkeid kui ka algatuse saajat. Kui algatus allkirjastamisele saadetakse, läheb eestikeelne tekst lukku, ning muuta saab vaid tõlkeid.

Tõrva Kõrtsihoone valmis 1834.aastal puithoonena. Peale 1890. aasta põlengut taastati see maakivist hoonena. Aastatel 1998-2000 hoone renoveeriti. Enamus hoone algsest väljanägemisest on restaureeritult säilinud tänaseni linna sümbolehitisena.

KOV valimiste käigus tõstatus kohalike noorte poolt soov Tõrva Kõrtsihoone väheintensiivses kasutuses olevad ruumid kohandada meelelahutuslikke ettevõtmisi võimaldavaks ( keegel, piljard, mänguautomaadid jmt). Vallavalitsus on otsustanud hoone ümberehitamisega lisada juba tegutsevale pizzabaari ruumidele saali etenduste ja kontsertide läbiviimiseks. Lisaks selleks vajalikele abiruumidele nähakse ette ka kaks seminariruumi, millede järele vallas tegelikult vajadus puudub. Funktsionaalsetest vajadustest tulenevalt on projekteeritud kivihoonele juurdeehitisena klaasist tuulekoda. Selle lahenduse sobimatust on avaldanud ka mitmed valla autoriteetsed kultuuritegelased. Tõrva vallavaolikogu on oma istungil andnud vallavalitsusele varasemalt soovituse projektlahenduse koostamisele kaasata ka huvigruppe. Seda tehtud pole. Tänaseks on jõutud faasi, kus terendamas on ehitushange.

Meie, allakirjutanud kutsume üles Tõrva vallavolikogu peatama Tõrva Kõrtsihoone ümberehitamise ja laiendamise protsessi ning asuda hoone rekonstrueerimise osas huvigruppidega kokku leppima ruumiprogrammi osas, lähtudes eesmärgist säilitada ajaloolise hoone praegune välimus muutmata kujul.

Kommentaarid

    Olen lugenud läbi algatuse "Säilitame Tõrva Kõrtsihoone ajaloolise välimuse!" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
    NimiIsikukoodAllkiri