Tallinnale

Petitsioon rohelise laine kasutuselevõtuks Tallinna liikluses

  • Andrei Terekhov
,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Menetluses
  4. Järelkaja
22 allkirja
ALLKIRJASTA

3496 allkirja puudu Tallinnale saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta.

Liikluses veedetud aeg ja sagedased peatamised fooride ees suurendavad ummikuid, keskkonnareostust ja kulutavad sõidukite kütust. Tallinna tänavatel liigeldes kohtame sageli olukorda, kus autoga sõites ei ole võimalik fooride vahel sujuvalt liikuda, sest punane tuli peatab.

Fooridega reguleeritud ristmikel, kus puudub rohelise laine süsteem, on liiklus tihti katkendlik. See põhjustab sõidukijuhtidele asjatut ajakulu ja ebamugavusi. Lisaks suurendavad pidevad peatumised kütusekulu, mis omakorda kasvatab autode süsinikdioksiidi emissioone. Keskkonnamõju on tuntav: uuringud näitavad, et rohelise laine kasutamine suudab vähendada sõidukite kütusekulu ja CO2 heitmeid kuni 10-15%. Samuti väheneb ummikutes veedetud aeg, parandades liikluse sujuvust ja rahulolu juhtide seas. Roheline laine ei ole mitte ainult keskkonnasõbralik, vaid aitab ka liikluses parema ajakasutuse saavutada.

Meie ettepanek on laiendada rohelise laine kasutamist kõikidele suurematele Tallinna magistraalteedele. Linnavalitsus peaks looma tegevuskava, mille alusel paigaldatakse rohelise laine süsteem igale peamisele sõiduteele, kus see on tehniliselt võimalik. Süsteemi kasutuselevõtt tuleb teha kiires tempos, et aidata lahendada liiklusprobleeme, vähendada süsinikdioksiidi emissioone ja tõsta Tallinna liikluse sujuvust. Rohelise laine laiem rakendamine aitaks märgatavalt parandada linnaelu kvaliteeti ning luua rohelisemat ja puhtamat keskkonda kõigile Tallinna elanikele. Tallinna linn Kristjan Järvani eestvedamisel on juba näidanud head eeskuju, rakendades rohelise laine süsteemi Liivalaia tänaval, nagu on kirjeldatud siin: (https://www.tallinn.ee/et/uudis/liivalaia-tanavale-lisandub-roheline-laine-jalakaijate-taisteeuletused-sailivad).

22 allkirja

3496 allkirja puudu Tallinnale saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Anna sellele algatusele oma allkiri!

Arvesse läheb ainult üks vähemalt 16-aastase Tallinna alalise elaniku poolt antud allkiri.

Mobiil-ID-ga allkirjastamine on sulle tasuta tänu annetustele.

Smart-ID-ga allkirjastamine on sulle tasuta tänu annetustele.

Kommentaarid

    Olen lugenud läbi algatuse "Petitsioon rohelise laine kasutuselevõtuks Tallinna liikluses" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
    NimiIsikukoodAllkiri