Riigikogu liikmete tasustamise normaaltasemele toomine

  • Sven Hõbemägi
,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Riigikogus
  4. Järelkaja
2 päeva jäänud

Arutelu tähtaeg:

Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta.

Algatus on ühisloomefaasis. Esita oma kommentaar.

Ühisloomefaas on mõeldud algatuse tekstile kommentaaride ja ettepanekute kogumiseks — algatust veel allkirjastada ei saa. Ühisloomefaas kestab vähemalt kolm päeva, mille vältel algataja saab muuta nii teksti, tõlkeid kui ka algatuse saajat. Kui algatus allkirjastamisele saadetakse, läheb eestikeelne tekst lukku, ning muuta saab vaid tõlkeid.

Soovime tähelepanu pöörata lugupeetud riigikogu liikmete ja ministrite tasustamisele. Raske majandusliku olukorra ja eelarvedefitsiidi tingimuste parandamiseks ning järsult kasvavate laenukulude leevendamiseks. Soovitame avaliku sektori töötasud tuua normaaltasemele

Riiklikul tasandil kasvab eelarve defitsiit ning ka laenukoormus.Seoses valede vastu võetud otsuste ning majanduses toimuva olukorra koosmõjul oleme jõudnud faasi, kus kuludes on vaja teha kärpeid.

Ettepanekud

  1. Tuua normaaltasandile avaliku sektori töötasud, sealhulgas riigikogu liikmete ja ministrite palgad. (Ühekordse Eesti keskmise palga tasemele)
  2. Kaotada ära kuluhüvitised
  3. Korjata kokku ja müüa avalikul oksjonil ametnike kallid sõiduautod, et vähendada süsinikujalajälge ja hoida kokku maksumaksja raha (Propageerida seega ka ühistranspordi kasutamist)
  4. Vähendada talvisel perioodil valitsusasutuste hoonete sisetemperatuuri 2 kraadi võrra

Kommentaarid

  1. Täitsa õige

    Kuna hinnad tõusevad ja riigil raha pole siis võiks ka tõesti neil natuke palkad üle vaatada.

    Olen lugenud läbi algatuse "Riigikogu liikmete tasustamise normaaltasemele toomine" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
    NimiIsikukoodAllkiri