Kose vallale

Toetusavaldus Piret Sappi jätkamiseks Ardu kooli ja lasteaia juhina

  • Helen Kari
,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Menetluses
  4. Järelkaja
138 allkirja

Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta.

Algatus on menetluses. Vaata menetlust.

19.septembril otsustas Kose vallavalitsus, et väidetavalt kahepoolsel kokkuleppel lõpetatakse 24.septembrist töösuhe Ardu kooli direktori Piret Sappiga. Ardu kooli lapsevanemad vajavad selget ja läbipaistvat uurimist tegeliku olukorra selgitamiseks.

Vallavalitsuse poolne survestamine töösuhe n.ö kokkuleppel direktoriga päeva pealt lõpetada õõnestab sõltumatut ja professionaalset (kooli)juhtimist ning õiglasi otsustusprotsesse, samuti ohustab laste õpikeskkonna arengut. Kui koolijuhte vahetatakse poliitiliste huvide tõttu, mitte pädevuse või tulemuste alusel, viib selline ebakindlus hariduse kvaliteedi languseni ning kahjustab eelkõige õpilaste aga ka õpetajate ning laiemalt kogukonna huve. Seetõttu vajame uurimist, milline oli antud töölepingu lõpetamise tegelik protsess. Piret Sapp on ametis olnud üheksa kuud ja selle jooksul viinud ellu mitmeid uuendusi, mis on rikastanud kooli igapäevaelu ja pakkunud uusi võimalusi. Ta on algatanud koostööd (sh kohalike) ettevõtetega, et muuta tunnid praktilisemaks ja põnevamaks ning loonud mitmekesiseid võimalusi vahetundide sisustamiseks. Samuti on ta pakkunud õpetajatele koolitusi, et parandada õppetundide kvaliteeti ja lõimida erinevaid õppeaineid. Piret on edendanud projektõpet lasteaias ja koolis, toonud ja saavutanud äärmise populaarsuse saalihoki kooliellu toomisega. Lisaks keskendub ta õpilastele praktiliste oskuste, nagu aja planeerimise ja enesejuhtimise õpetamisele. Üheksa kuuga on ta võitnud usalduse oma meeskonna ja laste seas - seda näitavad ka kohesed ametlikud toetusavaldused nii õpetajate kui ka hoolekogu poolt. Lühikese ajaga on ta lõiminud ka Ardu kohalikud elanikud (sh eakad) ja koolilapsed ning avanud kooli uksed kogukonnale.

Ka volikogu koosolekul 19.09 tunnistas vallavanem Raul Siem avalikult, et tegelikult on Piret Sapp teinud koolijuhina väga head tööd (avalikust volikogu koosoleku videost välja lõigatud link selle kohta siin), hea töö tunnistuseks on ka kohesed toetusavaldused nii kooli õpetajate kui ka hoolekogu poolt. Koolilapsed, kes on just üle elanud uue juhi sisse elamise periood, on äärmiselt häiritud armastatud koolijuhi töölt lahkumise tõttu.

Piret Sapp on väljendanud selgelt ka oma plaane ja unistusi seoses Ardu (kooli)kogukonna arendamisega. Selle pealt tunneme, et töölepingu lõpetamine vallavanema ja koolidirektori vahel ei saanud reaalsuses olla poolte kokkuleppel ning nõuame läbipaistvat uurimist.

Oma hääle Rahvaalgatusele andnud Kose valla kodanikud nõuavad vallavalitsuse ja vallavolikogu selgeid samme, et Piret Sapp saaks jätkata Ardu lasteaia ja kooli juhina.

Ettepanekud:

  1. Oleme teinud Kose vallavolikogu revisjonikomisjonile ettepaneku viia läbi revisjon Kose vallavanema Raul Siemi eest veetud ning Kose Vallavalitsuse tehtud otsuse tagamaade kohta. Nõuame, et komisjoni kaasataks erapooletuid uurijaid! Soovime vastuseid: kas ja millistele argumentidele tuginedes toimus Ardu kooli direktor Piret Sapp´i töölepingu lõpetamine? Kas seadustele ja nõuetele vastavalt või kooli direktorit tööandja poolt survestades? Uurimisel anda sõna ka koolijuht Piret Sappile, et ta avalikult selgitaks “poolte “kokkuleppel” lepingu lõpetamise põhjuseid;
  2. Peatada revisjonikomisjoni uurimise ajaks Kose Vallavalitsuse poolt välja kuulutatud konkurss uue Ardu kooli direktori leidmiseks ja võimaldada uurimise ajaks Piret Sappil jätkata direktorina;
  3. Tutvustada uurimise tulemusi vallavolikogu revisjonikomisjoni poolt Ardu koolis toimuval avalikul koosolekul Ardu kooli lapsevanematele, kogukonnale, koolitöötajatele, õpilasesindusele.

Menetlusinfo

Kommentaarid

    Olen lugenud läbi algatuse "Toetusavaldus Piret Sappi jätkamiseks Ardu kooli ja lasteaia juhina" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
    NimiIsikukoodAllkiri