Ettepanek -
Lisada toidukaupadele lihtsalt arusaadavad ja märgatavad 3 eri vävi - valgusfoori toonides - nn tervislikkuse märgised:PUNANE - parem oleks seda toiduainet vältida või tarbida harva ja väikeses koguses, kuna sisaldab (liiga suures koguses*) tervisele ohtlikke LISAAINEID (nt maitsetugevdajaid, säilitusaineid, transrasvu vms).
KOLLANE - selle toiduane tarbimisega tuleks olla mõõdukas või ettevaatlik, kuna sisaldab liiga suures koguses aineid (nt sool, suhkur), mille tarbimist tuleks tervislikkuse seisukohalt piirata.
ROHELINE - tervislik toit. Ohutu ka pideval pikaajalisel (rohkel) tarbimisel.
Igasuguseid ebatervislikke (lisa)aineid on tänapäeval juba väga paljudes toiduainetes, mistõttu tuleb toiduainete tervislikkuse hindamisel arvestada nende lisaainete kogumõjuga.