Kiirabikopteri (HEMS) teenus Eesti rahvale

  • Ruben Rembel
,
  1. Ühisloomes
  2. Allkirjastamisel
  3. Riigikogus
  4. Järelkaja
51 allkirja
ALLKIRJASTA

949 allkirja puudu Riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

🚫 Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta 🚫

Eesti vajab kaasaegset ja spetsiaalset kiirabikopterit!

Meie kiirabisüsteem on väga heal tasemel. Kuid siiski on vahemaad pikad ja aegkriitiliste patsientide õigeaegne ja turvaline transport haiglasse saaks olla kiirem ja turvalisem.

Et kiire erakorraline meditsiiniline abi jõuaks kõigini, vajab Eesti spetsiaalset kiirabikopterit, mille väljalennuaeg alarmeerimisest on 3-5 minutit.

Kriitilises olukorras on iga minut määrava tähtsusega (2+1 maanteed, ummikud jne) - alarmsõidugagi kulub kesk-Eestist regionaalhaiglasse jõudmiseks maad mööda üle poole tunni, selle ajaga võib patsiendi seisund kardinaalselt halveneda! Lisaks on teedel hulgaliselt liiklust, mis võib seada ohtu ka kiirabibrigaadi elusid (ühe patsiendi asemel neli patsienti… või ka hukkunut). Kopterimeeskonna varustusse saab tõsta ka täisvere preparaate, mis on liiklusõnnetuste ja muude suurte traumaatiliste sündmuste juures määrava tähtsusega, et patsient haiglassesõidu üle elaks.

Toome reanimobiilivõimekuse uuele tasemele! Vähendame transpordiaega haiglaeelses etapis, tagame eriarsti võimekuse sündmuskohal ja loome ,,Stay and play” (kohapealne esmane kirurgiline võimekus) võimaluse. Tagame toimepidevuse olukordades, kus PPA kopter on hõivatud ning ei saa meditsiinilendudele reageerida. Aitame säilitada PPA-l päästevõimekust! Saame abiks olla ka Päästeametile, kellega koostöös otsime kadumaläinud inimesi või päästame neid ohtlikest sündmuskohtadest. Lisaks parandame vältimatu arstiabi tagamist hajaasutusega piirkondades, kus on vaid üks brigaad või teekond maad mööda on pikem, kui 15 minutit. Viime patsiendi kiiresti vastava etapi haiglasse ja jätame kohaliku brigaadi edasi piirkonda katma.

Kuna paljudele inimestele on oluline, et meditsiiniline abi jõuaks kiiresti nendeni, otsitakse elukohta võimalikult linna/haigla lähedale. Et kiirabiteenus tänu helikopterile jõuab abikaugetes piirkondades rohkemate inimesteni, võib see aeglustada ka linnastumise tempot.

51 allkirja

949 allkirja puudu Riigikokku saatmiseks. Allkirjastamise tähtaeg: .

Anna sellele algatusele oma allkiri!

Allkirjastada saab vähemalt 16-aastane Eesti alaline elanik.
🚫Arvesse läheb vaid üks allkiri inimese kohta.🚫

Kommentaarid

    Olen lugenud läbi algatuse "Kiirabikopteri (HEMS) teenus Eesti rahvale" ja avaldan toetust oma allkirjaga.
    NimiIsikukoodAllkiri